Deel dit artikel:

DT Swiss breidt uit met tubeless sealants

DT Swiss heeft haar Tubeless-range aangevuld met twee tubeless sealants. Beide vulmiddelen zijn bandspecifiek. Het is de eerste keer dat DT Swiss met vulmiddel voor de dag komt.

De Low Pressure Tubeless Sealant is bedoeld voor banden met een groot luchtvolume. Kortom, voor banden voor gravel en mountainbiken. Volgens DT Swiss werkt deze sealant (vrij van ammonium of latex) het beste bij een bandendruk tot 4,5 bar. De maximale bandendruk is 5,5 bar. De fabrikant, vooral bekend van haar wielsets, claimt dat de Low Pressure Tubeless Sealant gaten tot 6 millimeter kan dichten. Een flesje van 240 milliliter vulmiddel kost 14,90 euro. De grootverpakking van 1.000 milliliter is verkrijgbaar voor 45,90 euro.

Voor de banden met een hoge druk is er de High Pressure Tubeless Sealant. Deze leent zich voor toepassingen waarbij de bandenspanning tussen de 4 en 7,5 bar schommelt, zoals op de weg of op de piste. Het product herstelt insnijdingen tot 3 millimeter dankzij dikkere deeltjes dan bij een klassiek dichtmiddel. De High Pressure Tubeless Sealant is compatibel met CO2-patronen en wordt geleverd in flessen van 60 milliliter (12,90 euro).

Assortiment compleet

De toevoeging van afdichtmiddelen voor tubeless banden aan het assortiment maakt het DT Swiss-aanbod van tubeless toebehoren compleet. De fabrikant leverde al langer tubeless ventielen, tape en velgen die geschikt zijn voor tubeless banden.