Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Donkere chocolade maakt je een rappere fietser

Onderzoek bewijst positieve effecten van chocolade.

Over ruim een maand is het weer Pasen. Inmiddels ontkom je in de supermarkt niet meer aan de vele chocolade paaseieren en -hazen. Kun je de verleiding maar moeilijk weerstaan? Dat hoeft geen ramp te zijn, want uit onderzoek blijkt dat het eten van een kleine hoeveelheid donkere chocolade je sneller op de fiets maakt.

In een experiment kregen negen vrijwillige fietsers gedurende twee weken dagelijks 40 gram chocolade. Een deel van de onderzoeksgroep nam witte chocolade, een ander deel donkere. Alle chocolade bevatte dezelfde hoeveelheid calorieën.

De fietsers in het onderzoek, allen fit en van gemiddelde leeftijd, legden in een lab een inspanningstest af, waarbij de intensiteit telkens iets werd opgeschroefd tot ze niet meer konden. Na een rust fietsten ze twintig minuten op 80 procent van hun maximum, gevolgd door een tijdrit van twee minuten.

De resultaten zijn evident en tonen de positieve effecten van donkere chocolade. Vooral bij de tijdrit. De fietsende eters van donkere chocolade reden niet alleen verder (13 procent), maar ook harder (17 procent) dan de testers met witte chocolade. 

Gerelateerde artikels