Deel dit artikel:

Dit zijn Fulcrums lichtste wielen met een laag profiel

Wat voor de Red Zone Carbon+ eerder al gold, is nu ook van toepassing op de Speed25+ van Fulcrum: deze wielen zijn geüpgraded naar een plusvariant, wat inhoudt dat de velg nu lichter is geworden en er gebruik wordt gemaakt van premium onderdelen. De wijzigingen maken de Speed25+ Fulcrums lichtste ondiepe wielset (1.270 gram).

De set is ontworpen voor zowel steile beklimmingen als langeafstandsritten. Met een velgdiepte van 26 millimeter zou de gebruiker van de set geen enkele hinder mogen ondervinden van zijwind, claimt Fulcrum. De velgbinnenbreedte komt uit op 21 millimeter en het ongeboorde velgbed zorgt voor een eenvoudige tubeless setup.

Matte afwerking

De velgen hebben een matte carbonafwerking. Ze gaan de markt op zoals ze uit de mallen komen en er zijn dus geen cosmetische lay-ups aan toegevoegd. Die zouden het gewicht verhogen, wat Fulcrum niet wil. De naven zijn bronsgrijs van kleur en hebben een met een laser geëtste afwerking. Stickers voor de graphics en het logo zij dus achterwege gebleven.

Drie varianten

De naven worden geleverd met CULT-lagers (Ceramic Ultimate Level Technology) met een cup & cone-ontwerp. Er is gekozen voor een keramische coating, wat de soepelheid vergroot. In de achternaaf zit een geheel nieuwe freehub body die lichter is en USB keramische lagers bevat. De Speed25+ is verkrijgbaar in drie varianten: XDR (2.600 euro), N3W (2.591 euro) en HG (2.596 euro).