Deel dit artikel:

Dit zijn de nieuwe data en locaties van de Yuzzu Gravel Series 2022

Na vier geslaagde gravelritten in 2021, doen de Yuzzu Gravel Series er in 2022 nog eentje bij! Op de kalender staan dus maar liefst vijf tochten, waarvan drie in nieuwe, verrassende streken! Neem pen, papier en je agenda alvast even bij de hand en noteer de data.

Avontuur, natuur, vrijheid en plezier zijn ook in 2022 de kernwoorden van de Yuzzu Gravel Series die op hun elan verdergaan met vijf gravelevents in mooie en verrassende uithoeken van ons land. De absolute toppers van vorig seizoen werden behouden en drie nieuwkomers maken hun opwachting. Kwestie van het gravelseizoen nog wat extra te kruiden!

Gravel door Brabants Haspengouw

Als eerste op de agenda: Hesbaye Gravel in het mooie Brabants Haspengouw op Paasmaandag 18/4. Ideaal om de calorieën van de chocolade paaseieren te verbranden! Deze regio, gelegen in Waals-Brabant ten zuiden van Leuven en Tienen, is een verborgen pareltje met ruige wegen en rustige landschappen. Het krioelt er van de gravelwegen die de vele akkers en charmante dorpjes met elkaar verbinden. Vanuit startplaats Jodoigne krijg je de keuze uit 3 afstanden: 50 km, 90 km of 130 km.

Inschrijven voor Hesbaye Gravel kan trouwens al op de website van de Yuzzu Gravel Series!

Langs de mooiste abdijen in de Kempen

Later in het voorjaar trekken de Yuzzu Gravel Series richting de Kempen om de mooiste abdijen in de streek met elkaar te verbinden. De route van de Abdijentocht Gravel op zaterdag 22 mei brengt je naar de abdijen van Averbode, Postel en Tongerlo laat je kennismaken met de pure schoonheid van een streek waar het door de zanderige ondergrond prima gravelen is. Verwacht je aan een zeer divers parcours over gravelwegen, bospaden en langs kanalen en meren.

GRIT! Gravel Fest verhuist naar het Pajottenland

Verandering van spijs doet eten! Niet dat we het vorig jaar in het Hageland niet naar onze zin hadden, maar ook de andere kant van Vlaams-Brabant heeft enorm veel moois te bieden voor gravelfans. Op 18 juni slaan we dan ook onze tenten op in het Pajottenland voor GRIT! Gravel Fest. “Kunnen we dan weer gravelbikes testen?” horen we je al denken. Jazeker! Wij zorgen voor een pak standjes vol glimmende gravelbikes, jullie brengen goeie benen en een al even goed humeur mee. Deal? Deal!

Terug naar Hoog-België en de Hoge Kempen

Op 27 augustus zijn gravelbikers weer heer en meester in Houffalize voor de tweede editie van Houffa Gravel. Naast een indrukwekkend decor in een prachtig stuk van de Ardennen, krijgt Houffa Gravel nog een extra dimensie. Een dag later vindt er namelijk de allereerste UCI Gravel Fondo in België plaats. Deze manche dient als kwalificatie-event voor de UCI Gravel World Championships later op het jaar.

De afsluiter van de Gravel Series is net zoals vorig jaar Nationaal Park Gravel op 24 september. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het event plaatsvond eind oktober, zal Nationaal Park Gravel 1 maand vroeger doorgaan. Bij een streep zon is het ‘Indian Summer-gevoel’ nooit ver weg in deze heerlijke streek vol pure natuur!