Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit lees je in Grinta! 86

Ons hart klopt meer dan ooit voor de wielertoerist. Grinta! 86 doet je goesting krijgen om er op uit te trekken, met tips voor leuke fietslocaties, lekkere fietsbieren en drie verrassende routes die je zelf kan rijden.

Alles over WIELERTOERISME

Haal meer uit je favoriete hobby. We geven je tips om betere routes te leren bouwen, oreren de tien geboden voor de wielertoerist en maken je wegwijs in de beste wielerbieren op de markt. Of het wielertoerisme na corona andere wegen inslaat en hoe organisatoren zich daartegen wapenen, zoeken we ook uit.

De Bergen: Col du Petit Saint-Bernard

Flirtend op de grens tussen Frankrijk en Italië vonden wij een lange, goedlopende klim die je boven de 2000 hoogtemeters brengt. Haalbaar voor iedereen.

Grintissima!

Wil je op eigen houtje een verrassende fietsroute rijden? Kies dan één van onze drie Grintissima!-routes. Stuk voor stuk routes die lezers voor ons uittekenden en die ons meer dan aangenaam verrasten.

De Vogezen: speeltuin voor klimmers

In de nieuwe Hotspot verkennen we de dichtstbijzijnde bergen van Frankrijk. De autorit naar de Vogezen is doenbaar in een halve dag. Je vindt er eindeloze variatie in soorten beklimmingen.

3x Bretagne

Nog even en de Tour landt in Bretagne. Wij gingen de streek op drie manieren verkennen. We fietsten de Mûr-de-Bretagne op, brachten een bezoek aan het museum van wielervedette Louison Bobet en gingen ook de wondermooie gravelrit Le Tro Bro Léon verkennen.

In het wiel bij Ine Beyen

Straks haalt Ine Beyen weer een heleboel mooi wielervolk voor de micro in Vive le Vélo. Wij gingen met haar een ritje maken langs de Vlaamse en Nederlandse kust.

Ook voor bedrijven een hete sportzomer

Met het WK wielrennen in België en de Olympische Spelen voor de deur, draaien ook een pak Belgische bedrijven op volle toeren. Wat blijkt? Er zijn een pak innovaties op vlak van onder meer sportvoeding en sportkledij die tegen de vochtige hitte van Japan bestand is. Die innovaties moeten de topsporters naar een nog hoger niveau tillen en zullen later ook voor de gewone sporter beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikels