Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit lees je in Grinta! 80, de zomereditie!

Zomeren in eigen land of toch over de grenzen? Zolang het maar met de fiets is én... met Grinta! als informatie- en inspiratiebron. Check hieronder de inhoud van onze zomereditie, Grinta! 80.

Triotest met lichtgewichten

Wie bergop fietst, wil liefst zo snel mogelijk omhoog. Dan speelt gewicht een belangrijke rol. Comfort en aerodynamica haalden de voorbije jaren de bovenhand in het debat maar ‘gewicht’ wordt geleidelijk aan weer een issue. We testen drie lichtgewicht racefietsen – Merida, Canyon en Heroïn – in het Pays des Collines.

Op grammenjacht in het peloton

Op grammenjacht… op het extreme af. De heren en dames profwielrenners kunnen er wat van. We serveren een bloemlezing van de gewichtsobsessie(s) in het peloton. Extra: modebijlage met 30 zomeroutfits 30 zomeroufits voor hem en haar, gebundeld in een stijlvolle modebijlage. Ook dat vind je als extraatje bij de nieuwe editie van Grinta!.

Testwerk, véél testwerk

Met de nieuwe Trek Emonda SLR en de nieuwe Giant TCR Advanced SL 0 Disc hebben we twee topmachientjes in de aanbieding. Voeg daar ook nog een gepimpte versie van de Allez Sprint Comp Disc van Specialized aan toe, en dan heb je een bijzonder trio op de testbank.

10 tips voor een topzomer

We lijsten voor jou tien handige adviezen op om er een topzomer van te maken. Met of zonder lockdown. Hotspot Bormio: méér dan de Stelvio Bormio, aan de voet van Stelvio- en Gaviapas. Ze hopen er deze zomer de schade te beperken maar verwachten zich in 2021 aan een “explosieve zomer”. Vorig najaar, voor corona, verkenden wij er de streek.

Alles over sportdranken

De vochtbalans op peil houden, is de boodschap. Altijd en overal, ook tijdens deze fietszomer. In tien vragen en evenveel antwoorden verneem je alles over sportdranken.

Voorpublicatie: 30 mythische cols

Omdat velen onder ons, door geannuleerde fietsvakanties, deze zomer de cols moeten missen, serveren we de beelden van 30 mythische cols, meteen ook een voorsmaakje van een boek dat dit najaar zal verschijnen.

In het wiel bij: Geert De Vlieger

De ex-doelman en voetbalanalist is tegenwoordig een begenadigd fietser. Onze redactrice Joyce kroop in zijn wiel.

Gerelateerde artikels