Deel dit artikel:

Dit is Oostenrijks grootste fietsregio

In de winter vormen de drie wintersportplaatsen Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn allang samen het Skicircus. In het afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in de zomer en in het onderhoud en de uitbreiding van bestaande trails en zijn er nieuwe routes bijgekomen. Met meer dan 80 kilometer aan lines en trails, negen kabelbanen op zeven bergen, een gezamenlijk fietsticket en onbeperkte gravel- en asfaltkilometers te ontdekken.

De parcours & trails, even veelzijdig als de drie plaatsen die ze met elkaar verbinden, een mountainbike parcours waarvan de grenzen worden bepaald door je eigen fysieke conditie en alpine gravel routes die moeilijk te verslaan zijn in hun diversiteit.

Dit is de grootste fietsregio van Oostenrijk. Aan jou de keuze of jouw volgende tocht een ontspannen rondje over de alpenweiden, een panoramische tocht met liftondersteuning of een uitdagende marathon wordt. Hoe dan ook kan je tijdens en na de tocht lekker genieten in een van de vele berghutten.

Onvergelijkbare trail verscheidenheid

80 kilometer lijnen en paden met één ticket! Vloeiende lijnen met speelse features, door wereldkampioenschappen geteste downhill-trails in het Epic Bikepark Leogang en trails voor technisch ervaren enduristen maken van Oostenrijks grootste bike-regio de meest ongedwongen speeltuin in de Alpen. Maar deze trailvariant mag niet alleen voorbehouden zijn aan hobbybikers en de internationale wereldelite. Beginners en mini-shredders kunnen het nieuwe Learn to Ride Park in Saalbach, de Riders Playground, een oefenterrein van 10.000 m2 in Leogang en het Easy Park Obingleiten in Fieberbrunn, uitproberen om langzaam te wennen aan de gezinsvriendelijke trails. De parameters van de volgende tocht hangen uitsluitend af van jouw eigen fysieke conditie, want het netwerk van routes door de staat is vrijwel onbeperkt. Individuele tours, combineerbaar in talrijke variaties, vindt u in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Gravelen in de Alpen

De regio, tot nu toe vooral bekend als mountainbike bestemming, blijkt voor deze gravelbikers een absolute insidertip te zijn. De nieuwe discipline is de evolutie van de cyclo-crosser en past in de niche tussen racefiets en mountainbike en inspireert zo duurfietsers die zich niet willen laten beperken door geasfalteerde wegen. Een trend die booming is. Daarop zet Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dit jaar dan ook actief op in om een gravel walhalla te starten in Oostenrijks grootste fietsregio.

Gravelen betekent vrijheid, performance, avontuur en plezier. ver weg van de asfaltwegen wordt gravel biking een ervaring die even individueel is als de biker zelf. Of het nu gaat om toeren met bagage, snelle off-road-rondjes over grindwegen en bospaden of ontspannende verkenningstochten. Gravel biking is veel meer levensstijl dan discipline. Of het nu gaat om toertochten, snelle offroad-rondjes over grindwegen en bospaden of ontspannende verkenningstochten: gravelbiken belooft altijd een bijzondere ervaring.

Maar wat is het verschil tussen gravelaars en wegfietsers? Terwijl je met een racefiets gebonden bent aan de asfaltwegen, zorgen de minder agressieve geometrie en het profiel van de banden van een gravelbike voor vrijheid, rijplezier, avontuur en natuurbeleving buiten de gebaande paden. Rond Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ligt een waar alpien gravelweg paradijs met een grote verscheidenheid aan tour mogelijkheden.

Het fietsaanbod wordt aangevuld door diensten die speciaal voor fietsers zijn ontworpen, zoals fietsenwinkels, verhuur, fietsscholen, gidsen en oefengebieden voor beginners. En ook in de accommodaties, restaurants en hutten zijn motorrijders overal graag geziene gasten.

Zowel recreatieve tochten en gemakkelijke valleifietstochten als uitdagende marathonroutes en tochten van een hele dag over verschillende bergtoppen de parcours met honderden bewegwijzerde tochten is bijna eindeloos en met 9 ultramoderne bergspoorwegen inclusief fietstransport biedt de grootste fietsregio van Oostenrijk het perfecte basecamp voor fietsers van elk uithoudingsniveau.