Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is je kans! Figureer in nieuwe film over Frank Vandenbroucke

Treed jij straks op in de nieuwe film over het leven van Frank Vandenbroucke? Het kan, want de mensen achter de productie zijn op zoek naar maar liefst driehonderd figuranten. Op vrijdag 27 oktober moet je een gaatje vrij hebben in je dagprogramma.

Koen Mortier en zijn mensen hebben deze week een oproep geplaatst. Daarin laten zij blijken driehonderd figuranten te zoeken Het gaat om mannen en vrouwen van alle leeftijden. Op vrijdag 27 oktober willen de filmmakers tussen 9 en 12 uur een aantal opnames schieten in Boussu. Als je door de selectieprocedure komt, kun je een reisvergoeding van 15 euro tegemoet zien.

De nieuwe film, ‘Engel’, wordt een bewerking van een novelle van Dimitri Verhulst, ‘Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten’. Die is gebaseerd op de laatste levensdagen van één van de meest geliefde wielrenners aller tijden, ook al noemt Verhulst Vandenbroucke niet één keer bij naam. De Brusselse acteur Jérémie Renier speelt de hoofdrol en stapt in de huid van Vandenbroucke.

Eerder werd gemeld dat de film ook draailocaties heeft in Italië en met name Senegal. In dat Afrikaanse land kwam Vandenbroucke precies acht jaar geleden in een hotel om het leven nadat hij de nacht had doorgebracht met een prostituee. Wanneer ‘Engel’ op het doek te zien is, is ons niet bekend.

Gerelateerde artikels