Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is de oranje fiets van Poels tijdens de Spelen

Pinarello schenkt Froomes meesterknecht Poels een speciale Dogma.

In Luik-Bastenaken-Luik ging hij met de zege aan de haal en in de Ronde van Frankrijk verloor hij zijn kopman Chris Froome geen moment uit het oog. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komt Wout Poels voor de Nederlandse selectie uit. Dat doet hij op een speciale fiets. Materiaalsponsor Pinarello heeft de Dogma van Poels in oranje – de nationale kleur van Nederland – gespoten. Landgenoot Bauke Mollema legde Poels en zijn aangepaste fiets vast tijdens een trainingsrit onder de Braziliaanse zon.

Ook de Belgen lieten zich inmiddels al meermaals op het parcours zien. Zij fietsten onder meer in het Área de Proteção Bairro de Grumari, de plaats waar de eerste lus van het parcours ligt. De Belgische afvaardiging is er enthousiast over. Volgens bondscoach Kevin De Weert hebben de Brazilianen er veel werk van gemaakt om het parcours in prima conditie te brengen. Het asfalt ligt er goed bij.

Een goed voorbeeld daarvan is de inmiddels befaamde kasseistrook van twee kilometer op het Grumari Circuit. De aanloop heeft een laagje asfalt meegekregen om de overgang na de rappe afdaling ordentelijk te laten verlopen. Daarnaast is over de totale lengte een asfaltstrook aangebracht, zodat de tijdrijders daar op 10 augustus gemakkelijk overheen kunnen. De wegrenners kunnen er dit weekend geen gebruik van maken.

Het parcours in Rio is allesbehalve gemakkelijk, maar de Belgen zijn best te spreken over de samenstelling. In de eerste lus zitten als gezegd kasseien in en daarnaast zien we twee hellingen die weliswaar kort zijn, maar de kuitspieren wel kunnen doen ontbranden. Kortom: spek voor de bek van onze Belgen. In de tweede omloop is er de klim naar de Vista Chinesa. Die is bijna 9 kilometer lang en heeft stijgingspercentages tot 10 procent. Die klim werd woensdag verkend. 

Gerelateerde artikels