Deel dit artikel:

Dit is de nieuwe Torus gravelbike van Isaac

Niemand minder dan merkambassadeur Erik Breukink mocht hem onthullen: de nieuwe Torus gravelbike van Isaac. En of hij gezien mag worden! De Torus staat volgens Isaac klaar om te preseteren op elk terrein met een uitgebalanceerd carbon frame dat netjes het midden houdt tussen gewicht, snelheid en stijfheid.

Wat natuurlijk meteen opvalt, is het stijlvolle lakwerk. ‘Moss Green’ heet de kleurstelling van de Torus en dat tijdloze donkergroen wordt gecombineerd met zandkleurige details. Daar halen we ons beste bouwvakkersfluitje voor boven: ‘Fwie-Fwieeeuw!’ Ook de semi-geïntegreerde aluminium cockpit doet er nog een schepje klasse bovenop. Het Pebble-stuur in combinatie met de Airway-stuurpen zorgt ervoor dat de kabels stijlvol worden weggewerkt. Daarnaast biedt het een strak design en een ergonomische zitpositie voor epische gravelritten. 

(Lees verder onder de foto’s)

Die epische gravelritten, daar is de Torus volgens Isaac helemaal voor gemaakt. Voor lange en meerdaagse gravelavonturen werden een pak bevestigingspunten voorzien op de voorvork, onder-, boven- en zitbuis. In het frame passen bovendien banden tot 45 mm breed en dankzij de asymmetrische achterbrug is er meer kettingruimte en verkleint de kans op kettingslagen op het frame. Kortom: dit knallertje kan tegen een stoot of twee. Tegelijk werd het carbon kader ook licht en stijf gehouden voor de nodige snelheid en vinnigheid. En wees gerust: ook aan schokabsorptie en comfort is gedacht, aldus Isaac.

Verder tref je op de Torus geïntegreerde steekassen en een Universal Derailleur Hanger (UDH) aan. Voor de aandrijving koos Isaac ervoor om de nieuwe Torus op te bouwen met een degelijke en tegelijk budgetvriendelijke GRX610 12-speed groep van Shimano. Je hebt zelf de keuze uit een 1×12 of 2×12 afmontage. Die groepsets van Shimano zijn nieuw sinds het najaar van 2023 en voorlopig nog enkel in mechanische variant te verkrijgen.

Wil je jouw Torus Moss Green helemaal af maken? Bestel hem dan met een setje handgespaakte Fore-wielen. Die zijn – net als de Torus zelf – aerodynamisch, stijf en licht. Qua banden koos Isaac trouwens voor de wat minder alledaagse Goodyear Connector tubeless ready banden van 40 mm breed.

De Isaac Torus Moss Green is exclusief te verkrijgen bij de Isaac Dealers vanaf € 3099.

Benieuwd hoe deze knapperd fietst? Hou onze kanalen in de gaten, want ongetwijfeld belandt de Torus binnenkort op onze redactie voor een review!

Meer info vind je alvast op de website van Isaac.