Deel dit artikel:

Dit is de Canyon Inflite voor 2021

De fiets waarop zowel Mathieu Van der Poel als Ceylin del Carmen Alvarado zichzelf begin dit jaar tot wereldkampioen veldrijden kroonden, krijgt een opfrisbeurt. Ontdek hier de nieuwe afmontages en kleurstellingen van de Canyon Inflite.

‘Never change a winning team’ moeten ze bij Canyon hebben gedacht. En dus werd er aan de Inflite, de fiets waarop Van der Poel en Alvarado schitterden tijdens het WK in het Zwitserse Dubendorf, eigenlijk amper wat veranderd. De kleurstellingen en afmontages hebben voor 2021 wel een flinke opfrisbeurt gekregen. Zo kan de Inflite, die sinds zijn lancering in 2018 al flink wat potten brak in het veldritwereldje, er weer een jaartje tegenaan. Opvallend: de CF SLX, CF SL én de AL SLX modellen worden allen in een stijlvol pro replica design uitgebracht. Zo kan iedereen zich even MVDP of Alvarado wanen in het veld.

Van links naar rechts: de team replica Inflite AL SLX, de Inflite CF SL en de Inflite CF SLX

Typerende framevorm

Alle modellen beschikken over de gekende Inflite-geometrie met de opmerkelijke ‘knik’ in de bovenbuis. Ook typerend zijn de flexibele zadelbuis, het vlijmscherpe stuurgedrag, de stijve en robuuste constructive, een wielmaat die op de framemaat is afgestemd en tubeless-ready wielen en banden. Het frame is ook zo ontworpen om minder modder op te hopen, zodat de fiets ook regelrechte ploeterpartijen de baas kan.

De nieuwe Inflite is vanaf vandaag beschikbaar in 8 framematen (3XS – 2XL). Het aanbod start bij de aluminium Inflite 5 (1599 euro) en loopt door tot de Inflite CF SLX 9 Team (4499 euro).

Meer info vind je op de website van Canyon.

Alle overige kleurstellingen en afmontages van de Inflite voor 2021