Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze dame gaat voor drie wereldrecords op één dag

Hoeveel wereldrecords kun je op één dag verbeteren? De 31-jarige Katie Ford uit Schotland zet in op drie stuks. Ze wil in de Sir Chris Hoy Velodroom de uurrecords van acht en twaalf uur (bij de vrouwen) scherper stellen. Daarnaast gaat ze voor de snelste honderd mijl die een vrouw ooit op de piste heeft gereden. Op 2 juli moet het allemaal gebeuren.

Ford heeft een ongekende drive en die is te verklaren. Als 4-jarig meisje had ze steeds last van epilepsie. Ze werd daarvoor behandeld. Om haar dankbaarheid te tonen wil Ford, die nu als ultrarenster knotsgekke uitdagingen aangaat, iets terugdoen voor de organisaties die haar altijd hebben gesteund. Met de recordpoging zamelt ze geld in voor Edinburgh Children’s Hospital Charity en Epilepsy Action.

“Het feit dat ik geld inzamel voor deze twee doelen motiveert me extra op de momenten dat ik diep moet gaan”, zegt ze in de Schotse media. “Deze organisaties zijn er altijd voor me geweest toen ik ze nodig had. Het is fijn dat ik met mijn inspanningen nu iets voor hen kan betekenen en zo misschien verschil kan maken in de levens van jonge patiënten met epilepsie”, aldus Ford, die als tiener een hersenoperatie onderging.

Ford deed een paar jaar geleden al mee aan de Race Across America en ook probeerde ze eerder enkele records te verbreken. “Het aftellen naar deze recordpogingen is inmiddels begonnen en ik moet zeggen: de voorbereidingen gaan goed. Het kost me heel wat inspanningen, want deze poging is de zwaarste uit mijn leven. Zowel op fysiek als mentaal vlak moet ik helemaal in orde zijn.”