Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze Brit wil in één jaar 132.000 kilometer fietsen

Ultra-atleet waagt een derde recordpoging.

Heel wat mensen spreken op 1 januari hun goede voornemens voor het nieuwe jaar uit. Ook Steve Abraham heeft inmiddels zijn plannen voor 2017 prijsgegeven. De ultra-renner onderneemt een derde poging om in één jaar tijd de langste afstand ooit te rijden. Daarvoor moet hij zo’n 132.000 kilometer fietsen. De poging moet een Guinness World Record opleveren.

Een eerste poging van Abraham mislukte in april 2015. Toen liep hij na een botsing met een brommer een gebroken enkel op. Vier maanden later probeerde hij het opnieuw, maar in januari dit jaar kwam hij erachter dat zijn poging gedoemd was te mislukken.

In de tussentijd verbeterde de Amerikaan Kurt Searvogel het record wél. Hij klokte 76.076 mijl en verbrak daarmee het record van Tommy Godwin uit 1939. Guinness World Records erkende het record, dat werd neergezet volgens de regels van Ultra Marathon Cyling Association (UMCA). Op dit moment is er een Amerikaanse, Amando Coker, hard op weg om het record nóg scherper te stellen. (foto: Facebook)