Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Devote: gravelbike op maat van vrouwen

Gravelbiking is wereldwijd een niet te stoppen trend. Binnen dat segment zien we ook steeds meer specialisatie. Liv haakt nu in op de populariteit met de lancering van een vrouwspecifieke gravelbike: de Devote.

“Onze ontwerpers hebben zich gericht op de bouw van een clean, strak frame. Daarbij hebben de vrouwspecifieke geometrie en perfecte schokabsorptie de hoogste prioriteit gekregen. Ook aan andere belangrijke aspecten is gedacht, denk aan gravelspecifieke componenten, interne kabelgeleiding, de compatibiliteit van een dropper seatpost en een veelzijdige wielset”, zegt productcategoriemanager Ludi Scholz van Liv Cycling. “Dit alles geeft rijders de mogelijkheid om elk avontuur aan te gaan, ongeacht het terrein.”

3F-ontwerpfilosofie

De Devote Advanced-serie is gebouwd volgens de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv. Bij 3F draait het allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen wereldwijd. Liv weet daardoor precies hoe de geometrie van het frame en de vork, beide gemaakt van Advanced-Grade Composite, moeten zijn voor een optimale, vrouwvriendelijke zithouding. Daarin kunnen vrouwen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt.

Stabiliteit en een licht gewicht zijn kenmerken van het frame en de vork van de Devote Advanced. Daarmee komt Liv tegemoet aan de behoeften van zowel prestatiegerichte gravelbikers als rijders die veel uren in het zadel willen doorbrengen.

Voor divers terrein

De Devote Advanced heeft verder flat-mount schijfremmen die geïntegreerd in het frame zitten voor cleane looks. De gravelbike is compatibel met spatborden en dragers, heeft interne kabelgeleiding en is voorzien van drie bidonhouders op alle framematen. Bovendien is de Devote Advanced compatibel met een 30.9 dropper seatpost. Met ruimte voor 45c-banden en een wielset die speciaal is gebouwd om onder alle omstandigheden te presteren, leent de Devote zich voor ritten over divers terrein.

Het gravelspecifieke D-Fuse-stuur vergemakkelijkt de rit over ruig terrein, omdat het mogelijk is de handen breder te plaatsen. Tegelijkertijd is het stuur voldoende stijf en efficiënt voor pittige beklimmingen en sprints waarbij de rijder uit het zadel komt. Samen met de D-Fuse-zadelpen beschikt de Devote zo over twee belangrijke comfortvergroters. Trillingen vanuit het wegdek worden grotendeels weggefilterd, vermoeidheid blijft langer achterwege. Daardoor is het gemakkelijker om verder en sneller te rijden.

Gerelateerde artikels