Deel dit artikel:

Design & Innovation Award voor One-Sixty van Merida

Succes voor Merida. Het fietsmerk heeft met de One-Sixty een Design & Innovation Award in de wacht gesleept. In de voorbije jaren was Merida ook succesvol met de One-Twenty, eOne-Sixty, Reacto, Silex, eSilez en Scultura Team.

Een vakjury test jaarlijks de nieuwste producten in de fietsindustrie en kent op basis daarvan de Design & Innovation Awards toe. In deze jury zitten dertig fietsjournalisten, testrijders en andere experts uit de tweewielerbranche. Merida stuurde de One-Sixty, haar enduro-mountainbike, in voor een beoordeling. De jury bleek enthousiast.

Persoonlijke voorkeur

“Met de nieuwe One-Sixty maakt Merida een gewaagde stap: een endurofiets waarbij je de maat kiest aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur wat betreft rijeigenschappen, in plaats van gebaseerd op jouw anatomie. Dit is mogelijk door een simpele maar innovatieve oplossing in de geometrie: een extreem korte zitbuis wordt gecombineerd met de Merida Team TR dropper seatpost. Deze dropper heeft een indrukwekkende 230 millimeter travel en geeft jou daardoor de mogelijkheid om te switchen tussen 30 en 230 millimeter zithoogte. Hierdoor is niet jouw binnen beenlengte bepalend voor de maat van de fiets, maar je rijstijl.”

Veelzijdig

Ook andere aspecten kan de jury bekoren. “Naast dit vooruitstrevende frameconcept is de Merida One-Sixty uitgerust met talloze waardevolle en weldoordachte features welke deze fiets tot een echt veelzijdige en robuuste endurofiets maken. Neem bijvoorbeeld de minitool verstopt onder het zadel en de Essential Tool Wrap in een opslagcompartiment onder in het frame.”

One-Forty

In de Benelux voert Merida de One-Sixty niet, omdat het landschap minder bergen kent. Wel is er de One-Forty, de fiets met exacte hetzelfde frame als de One-Sixty, alleen iets minder veerweg. Ga voor meer informatie naar www.merida.nl.