Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De toekomst moet nog even wachten bij 3T

Toen 3T vorig jaar met veel bombarie de Strada racefiets met 1x aandrijving voorstelde, kondigden de heren Wiertz en Vroomen meteen ook de begrafenis van de voorderailleur aan. Die laatste weert zich echter als een duivel in een wijwatervat zodat 3T een beetje gas moet terug nemen en de Strada nu ook met een … voorderailleurnok aanbiedt.

Bredere banden, enkel schijfremmen en niet compatibel met een voorderailleur: dat is de Strada racefiets die 3T vorig jaar voorstelde in een notendop. Dat zelfs de profs van Team Aqua Blue Sport op deze aparte fiets gingen rijden zorgde toch wel voor een schokgolf in het wielerpeloton. Dat 3T nu met de Strada Due (de Strada met een voorderailleurnok) op de proppen komt zou je als gezichtsverlies kunnen interpreteren, maar daar hebben de bedrijfsleiders een antwoord op gevonden. “Toen we vorig jaar de Strada lanceerden, kondigden we die fiets aan als onze concept bike voor hoe een aero racefiets er over vijf jaar zou uitzien. We hadden het niet toevallig over ‘binnen vijf jaar’ en niet over ‘vandaag’, omdat we weten dat de invoering van nieuwe technologie tijd vereist. En hoewel 1x aandrijvingen al super zijn voor bepaalde doelgroepen, zijn er klanten die nog altijd fan zijn van aandrijvingen met twee kettingbladen. Vandaar onze beslissing om de Strada Due te maken”, aldus Gerard Vroomen, Head of Design bij 3T en ex-Cervèlo. Vooral de niet-compatibiliteit van de Strada met elektronische onderdelengroepen was volgens Vroomen en Wiertz een struikelblok.

Dat de renners van Team Aqua Blue Sport voor de Ronde van Oostenrijk meteen hun 3T Strada inruilden voor een 3T Strada Due is veelzeggend.

Alle info over het 3T gamma vind je hier.

Gerelateerde artikels