Deel dit artikel:

De Strade Bianche Challenge van Komoot is terug

Komoot daagt jou, als actieve fietser, uit om een eigen route te plannen op de app of de website die gebaseerd is op de glorieuze Toscaanse wielerwedstrijd. Zoek het gravel bij je in de buurt op en rijd de Strade bij huis!

Challenge

De voorjaarsklassieker met haar beroemde witte wegen inspireert tot het creëren van een eigen uitdagende route met zoveel mogelijk gravelstroken én een steile slotbeklimming. Komoot Ambassadeurs Erwin Sikkens en Gijs Bruinsma gingen je alvast voor en delen hun route al op Komoot, waar je ook de 180 kilometer lange Strade route vindt die ex-profrenner Laurens ten Dam vorig jaar fietste.

De officiële 184 kilometer lange route van de Strade Bianche bevat 63 ‘witte’ gravelkilometers en een stevige slotklim naar de aankomst op de Piazza del Campo in Siena. De routeplanner van Komoot maakt het makkelijk om je persoonlijke wielerklassieker te maken, geïnspireerd op de route in Toscane. Met behulp van de route highlights van andere gebruikers, meerdere kaartlagen om te raadplegen en inzicht in het routeprofiel, kan je elementen van de Strade Bianche aan je eigen route toevoegen.

Om mee te doen aan de challenge, gelden enkele regels:

  • Plan een route van 184 of 92 kilometer lang, de volle of halve lengte van de officiële race
  • Voeg zoveel mogelijk gravel toe aan je route
  • Vind een korte, steile helling en maak deze onderdeel van je route
  • Fiets jouw Strade Komoot in het weekend van 5 en 6 maart

Tag Komoot na afloop van je eigen Strade Bianche in je geüploade rondje, en je route wordt opgenomen in de collectie van de Strade Komoot-ritten over de hele wereld!