Deel dit artikel:

De nieuwe aluminium Outride van FFWD is nog allrounder

In zijn gamma biedt FFWD heel wat keuze in wielsets. Eén van alle producten is van aluminium: de Outride. FFWD heeft deze set nu vernieuwd, waardoor hij voor nog meer doeleinden en type fietsers geschikt is.

De nieuwe Outride is speciaal ontwikkeld voor allround gebruik. Dat blijkt onder meer uit de mogelijkheid om op de velg met haak een breed scala aan banden te monteren.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit 28 millimeter racebanden, 35 millimeter banden voor allround gebruik en zelfs 50 millimeter gravelbanden. De ruime keuze is mogelijk dankzij de grotere binnenvelgbreedte van 25 millimeter. Deze zorgt voor betere bandondersteuning als je met een lagere druk rijdt. Met het gekozen velgprofiel is de minimale bandbreedte 28 millimeter.

Duurzaam

Om de totale sterkte te verbeteren, heeft FFWD ervoor gekozen om de nieuwe velgen van 6061-aluminium te maken. De set heeft daarbij dikkere velgwanden. Ook uit de geselecteerde naaf blijkt dat FFWD streeft naar een duurzaam geheel; de fabrikant uit het Nederlandse Zwolle heeft hier gekozen voor de DT350-naaf die bekend staat om zijn lange levensduur.

Prima upgrade

De Outride heeft een adviesprijs van 499 euro per set en is daarmee relatief vriendelijk geprijsd. De set is prima geschikt als upgrade voor je eerste gravelbike uit het instapsegment. Je kunt de set ook uitstekend gebruiken op je racefiets, bijvoorbeeld in trainingen of in winterse omstandigheden. Je houdt vuil en viezigheid dan weg van je carbon set. Last but not least: de wielen passen in je woon-werkfiets.