Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Danceliefhebbers in fietscolonne van club naar club

Het populaire dancetrio Kris Kross fietst met fans door Amsterdam

Een bijzonder tafereel, zondagnacht in Amsterdam: honderden fietsers trokken in colonne dwars door Amsterdam. Samen met het immens populaire dj-trio Kris Kross fietsten zij van club naar club en dompelden zij op verschillende plaatsen onder in het Amsterdamse nachtleven. De Nederlandse sterren reden op een Gazelle-fiets die zij voor de gelegenheid hadden ‘gepimpt’.

De broers Sander en Jordy Huisman en Yuki Kempees vormen samen het trio Kris Kross en zijn niet weg te denken uit de dancescene. De mannen hebben 300 miljoen plays op Spotify en 40 miljoen views op YouTube met hun hit Sex. Afgelopen zomer stonden ze op alle grote festivals in Nederland en ook op buitenlandse festivals als Tomorrowland in België en op Exit Festival in Servië. Met het Amsterdam Dance Event (ADE) wilde Kris Kross groots uitpakken met fans.

“In Amsterdam is de fiets hét middel om je in het nachtleven te verplaatsen. Zo hebben wij het zelf altijd gedaan. Met het ADE komen de bezoekers van heel ver. Wij willen iedereen graag ‘ons’ Amsterdam op een Hollandse manier laten zien. Dan kom je heel snel op een fietsactie uit. Wij weten niet beter of hier wordt gefietst”, zegt Sander Huisman. “Ik moet zeggen: dit is echt megatof om te doen. Kris Kross door Amsterdam, maar dan niet op crossfietsen maar op gewone fietsen.”

Opvallende fietsen
Hij en zijn twee collega’s begonnen de clubavond bij Bitterzoet en reden vervolgens door naar Supperclub Cruise en Clup Up, de plek waar het succes van Kris Kross vijf jaar geleden begon. Tijdens de ride trok een fiets met geluidsinstallatie mee en uiteraard ontbraken de fietsbelconcerten niet. Bij aanvang kregen fietsen een speciale Kris Kross-bel mee en ook waren er lichtgevende breekstaafjes om de sliert met fietsende danceliefhebbers nog mooier en opvallender te maken.

Kris Kross reed op gepimpte Puur_NL-fietsen van Gazelle. “Alle edele delen van de fietsen hebben we intact gelaten: de remmen, de versnellingen, de ketting, het frame zelf. Maar voor de rest hebben we ze aardig ‘pijn’ gedaan met felle kleuren”, stelt Sander Huisman. “Ik begon rustig te schilderen, maar later spatte ik de verf erop. Vijf kleuren tegelijk, met de Franse slag”, zegt Jordy Huisman over zijn fiets. Yuki Kempees: “Jordy’s Gazelle is een beetje de Jackson Pollock onder de fietsen geworden.”