Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cyclis biedt een ontzorgend fietsleaseplan aan bedrijven en hun medewerkers

Een ontzorgend leaseplan bieden aan de medewerkers van bedrijven en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu. Dát is het doel van Cyclis. Het bedrijf heeft al vijf jaar succes met haar leaseconstructie, onder leiding van CEO Joep Kempen. Tegen het einde van dit 2019 verwacht Cyclis 10.000 leasefietsen op de weg te hebben.

Een ongelimiteerd fietsleaseconcept voor alle medewerkers

Cyclis is een aantal jaar geleden ontstaan uit een studieproject van Joep Kempen, Bart Criel, Geoffrey Van Der Holt en Gie Kempen. De vier vrienden ontwikkelden een fietsleaseconcept voor bedrijven en hun medewerkers in het kader van mobiliteit en flexibele verloning. Daarmee speelden ze in op het toenemende fileleed, de groeiende populariteit van fietsen in het kader van woon-werkverkeer en de groeiende milieuproblematiek. Het concept is volledig kostenneutraal voor de werkgever en de werknemer is veel goedkoper uit dan wanneer hij dezelfde fiets privé zou aankopen in de winkel.

Om een goede service te kunnen verlenen, werkt Cyclis nauw samen met meer dan 800 fietshandelaren verspreid over heel België. Daardoor kan de fietsleasemaatschappij een onbeperkt aanbod aan merken en soorten fietsen leveren. Dat is tot op de dag van vandaag het sterkste punt van Cyclis. Er zit geen limiet op het aantal fietshandelaren. Iedereen kan een fietshandelaar aanbrengen bij hem of haar in de buurt.

In 2017 had Cyclis een nieuw doel voor ogen: de HR-afdeling zo veel mogelijk ontzorgen met het leaseplan. Het bedrijf richtte het ERP-systeem zo in dat zowel de vlootbeheerders als medewerkers alle data uit hun tool konden halen. Het bedrijf is bovendien het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers en de vlootbeheerders van deelnemende bedrijven. Cyclis richtte een permanente receptie in en is daardoor 24/7 bereikbaar, zowel telefonisch als via sociale media. Het bedrijf begeleidt de fietsers doorheen het proces, van de offerteaanvraag tot aan het einde van de leaseperiode.

Cyclis biedt alle aanvullende diensten aan zoals een onderhoudspakket, een omniumverzekering én pechbijstand. Het bedrijf ondervond in haar beginjaren dat het niet evident is om het onderhoudsbudget eenvormig te maken. Daarom besloot ze in 2017 een flexibel onderhoudspakket te bieden aan iedere medewerker. Dat pakket is volledig afgestemd op de kostprijs van de fiets en het gebruik ervan. Het bedrijf voorziet ook in een omniumverzekering voor zowel schade als diefstal geldig in heel Europa en pechbijstand in de hele Benelux.

Een maatschappelijk verantwoorde partner die meedenkt over veiligheid

Op dit moment is de online tool van Cyclis vooral informatief. Deze zal in de toekomst interactiever zijn. De fietsleasemaatschappij zal spoedig internationaal gaan op vraag van klanten in het buitenland. Het bedrijf werkt vandaag de dag al samen met fietshandelaren in Nederland en Luxemburg.

Cyclis wil ook in de toekomst fungeren als partner en meedenken over veilig en comfortabel fietsen, onder andere met betrekking tot de veelbesproken speed bikes. Het is daarom dat het bedrijf sinds kort samenwerkt met de E-bikerijschool. Zo ontstaan er opleidingen en workshops rond veilig fietsen op maat van bedrijven.

Cyclis heeft op dit moment meer dan 8.000 fietsen in omloop, waarvan de overgrote meerderheid bestaat uit e-bikes en speed bikes. Tegen het eind van 2019 verwacht het bedrijf 10.000 fietsen op de wegen te hebben.

Voor meer informatie, surf naar de website www.cyclis.be of contacteer ons via info@cyclis.be of 011/ 730 115

Gerelateerde artikels