Deel dit artikel:

CycledYou maakt van versleten band een broekriem

Je versleten, afgedankte fietsband op een bijzondere manier een tweede leven geven? Het kan dankzij de dienstverlening van CycledYou. Dit Italiaanse bedrijf maakt er een broekriem van.

Op een zeker moment, na vele kilometers, komt er een einde aan de levensduur van je buitenband. Die moet vervangen worden, zodat je weer verder kunt. Tot dusver is het zo dat veel van de afgedankte buitenbanden bij het afval belanden, al zijn er wel fabrikanten, zoals Schwalbe, die actief werk maken van recycling.

Persoonlijke herinneringen

CycledYou hergebruikt de versleten band ook, maar dan op geheel eigen wijze. Het bedrijf maakt er een broekriem van die je in het dagelijks leven kunt dragen. Heb je met die ene band bijzondere herinneringen opgedaan, dan blijven die je nog langer bij, letterlijk welteverstaan.

“Met CycledYou betrekken we de fietser op een niet-alledaagse manier bij hetgeen we maken”, zeggen de broers Silvio en Luca Potente. “Hun band wordt de band die ze graag willen hebben, volledig op maat gemaakt. Hij wordt binnenin uitgerust met een NFC-chip die de herinneringen aan de band levend houdt, denk aan de koers, de reis, een fietsvriend of een speciaal moment.”

Tienduizend banden

Fietsers die gebruik willen maken van de dienstverlening, sturen de band op naar CycledYou in Venetië. Daar wordt de band getransformeerd tot riem en vervolgens gaat deze weer naar de fietser. Het Italiaanse bedrijf geeft jaarlijks tienduizend banden een tweede leven.