Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Crossers BK ploegen 150 meter minder door het zand

Dit is het voorlopige parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden.

Op de valreep wordt het parcours van het Belgisch kampioenschap in Oostende dan toch nog gewijzigd. Maar dan moet de Belgische Wielerbond daar woensdag nog wel goedkeuring voor geven. Eigenlijk zouden de crossers zo’n 480 meter door het zand moeten ploegen. Die strook wordt ingekort tot 330 meter.

Over het BK-parcours in Oostende is al veel gezegd en geschreven. De organisatie heeft immers een uniek parcours samengesteld, met een imposante brug als blikvanger. Die maakt de overgang van de Hippodroom naar het strand. De zandpassage is nu dus iets te lang gebleken en wordt ingekort.

“Het was onder meer Danny De Bie die opmerkte dat de renners veel zouden moeten lopen. We moeten niet alleen aandacht hebben voor de profs, maar ook rekening houden met de nieuwelingen en junioren. Er zat gewoon iets te veel loopwerk in”, zo verklaart de organisatie. Na inkorting bedraagt een rondje nu 2.525 meter.

Kan het rondje komend weekend nóg korter? Ja! Als er zaterdag of zondag een stevige storm aan de kust staat, is er kans op sluiting van de brug. In dat geval wordt de passage over het strand in zijn geheel geschrapt. Er is een veiligheidscoördinator aangesteld, al beslist de brandweer hoe het verder gaat. De organisatie vreest niet dat de brug wordt gesloten. “Hij is bestand tegen flinke storm”, klinkt het.

parcours-1.jpg

Gerelateerde artikels