Deel dit artikel:

Continental maakt snelste én sterkste Grand Prix 5000 tubeless

De Grand Prix 5000-serie is al vele jaren geliefd onder sportievelingen. Continental breidt deze bandenreeks uit met twee nieuwe varianten. De sterke Grand Prix 5000 All Season TR is er voor allround gebruik op racefietsen, het hele jaar door. Voor wie presteren op één zet, is er de snelle Grand Prix 5000 TT TR.

De toevoeging van TR aan de productnaam duidt op tubeless ready. Daarmee passen de nieuwe Grand Prix 5000 All Season TR en Grand Prix 5000 TT TR bij de huidige trend. Rijd je tubeless, dan is er geen wrijving tussen binnen- en buitenband, wat je voordeel geeft qua rolweerstand en snelheid. Er is ook meer comfort. Rijd je onverhoopt toch lek, dan vult vloeibaar dichtmiddel (30 milliliter Conti RevoSealant per band) een gaatje snel op.

Conti’s technologieën

De Grand Prix 5000 All Season TR en Grand Prix 5000 TT TR zijn voorzien van technologieën die Continental al langer toepast. Zo hebben beide het BlackChili-compound, een rubbermix die prima scoort qua grip, snelheid en duurzaamheid. In de basis bestaat het rubbermengsel uit natuurlijk en synthetisch rubber. Dat is gecombineerd met speciale nanodeeltjes carbonroet. Hieraan dankt het compound meteen zijn naam.

De lekbescherming is afkomstig van Vectran Breaker, de antilektechnologie in het loopvlak. Vectran wordt uit vloeibaar kristal-polymeer gesponnen tot een thermoplastisch garen met meerdere draden. Het weefsel is beter bestand tegen insnijden dan aramide en de treksterkte is vijf keer hoger dan die van staal. Continental claimt bovendien dat Vectran Breaker lichter, flexibeler en effectiever tegen insnijden is dan een vergelijkbare nylon beschermingslaag, zonder nadelig effect op de rolweerstand.

De Active Comfort Technology in het karkas dempt trillingen voor meer comfort. En op de zijkant van de band is er gekozen voor de Lazer Grip Technology. Deze is goed voor een microprofielstructuur die door een laser is gebrand. De schouders van de band zijn licht opgeruwd voor meer grip in de bochten. Normaal gesproken ontstaat zo’n opgeruwd loopvlak pas na het eerste gebruik. Dankzij de Lazer Grip Technology bijten de nieuwe Grand Prix 5000-banden zich van meet af aan vast in het asfalt.

Grand Prix 5000 TT TR

All Season TR versus TT TR

Het verschil tussen de Grand Prix 5000 All Season TR en Grand Prix 5000 TT TR zit hem met name in het gebruik. De Grand Prix 5000 All Season TR (vanaf 300 gram) is bedoeld voor allround toepassingen, het hele jaar door en onder alle weeromstandigheden. De zijwand is extra sterk, de grip is beter en dankzij Black Reflex op de zijkant ben je zichtbaar van opzij. Degenen die in competitie treden, kiezen eerder voor de Grand Prix 5000 TT TR. Deze heeft een lagere rolweerstand, is lichter (vanaf 220 gram) en draagt bij aan snelheid. Onder meer voor criteriums, tijdritten en triatlons komt deze band van pas.

Meerdere maten en kleuren

De Grand Prix 5000 All Season TR is er in meerdere maten en kleuren. De vier maatvoeringen 700x25C, 700x28C, 700x32C en 700x35C zijn verkrijgbaar in zowel geheel zwart als in een skinwall-uitvoering. Laatstgenoemde heeft een zwart loopvlak en transparante wang. De Grand Prix 5000 TT TR is geheel zwart en er zijn twee maatvoeringen (700x25C en 700x28C). De banden zijn vanaf nu leverbaar.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE