Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Continental maakt nieuwe tubelessband lichter en vlotter monteerbaar

Wie twijfelt over de overstap naar tubeless op de koersfiets heeft er een nieuw argument bij. Bandenfabrikant Continental heeft het bij de Grand Prix 5000 S TR niet alleen over een snellere en lichtere versie maar ook over eentje die zich vlotter laat monteren.

De bestaande GP 5000 TL genoot al een uitstekende reputatie, maar doordat het een echte tubelessband was en geen tubeless-ready band (bij de eerste is de band uit zichzelf luchtdicht, bij de tweede heb je antilekvloeistof nodig om de binnenkant van de band volledig luchtdicht te maken) was hij redelijk zwaar. Deze nieuwe GP 5000 S TR is dus tubeless-ready en weegt 50 gram minder dan de 5000 TL. Bovendien is hij volgens de Duitse fabrikant 20% sneller en zijn de flanken van de band 28% beter beschermd.

Zoals bij alle topbanden uit het racegamma gebruikt Continental de BlackChilli Compound om de juiste mix van rolweerstand, grip en duurzaamheid te bereiken. De Vectran Breaker-laag zorgt voor de lekbescherming.

De nieuwe band is deze keer wel compatibel met de nieuwe generatie ‘hookless’ velgen (die geen ‘haak’ hebben waarachter de rand van de band zich vast kan grijpen). De nieuwe constructie moet het gemakkelijker maken om de band te monteren en zou voor een dynamisch en vertrouwd rijgedrag moeten zorgen.

De Continental Grand Prix 5000 S TR ligt sinds maandag 4 oktober in de winkel voor 79,90 euro en is beschikbaar in 2 kleurvarianten (zwart of ‘transparant’) en in de breedtes 25, 28, 30 en 32 mm (respectievelijk 250, 280, 300 en 320 gram).

De nieuwe band is niet alleen getest in training, maar ook in wedstrijdomstandigheden. Filippo Ganna werd er wereldkampioen tijdrijden mee en Sonny Colbrelli won afgelopen zondag Parijs-Roubaix. In de Merida Reacto van de Europese kampioen staken de nieuwe Vision Metron 60 SL Disc TL-wielen (waarvan de interne velgbreedte van 21 mm ideaal is voor brede banden) met daarrond de GP 5000 S TR in de maat 30 of 32 mm. Ook de winnares van de dag ervoor reed trouwens tubeless. Lizzie Deignan won op haar Trek Domane met de Bontrager Aeolus RSL 37V TLR-wielen en Pirelli P Zero TLR-banden.