Deel dit artikel:

Configurator van Origine biedt voortaan 3D-weergave

Origine heeft haar online configurator geüpgraded. Die maakt het nu mogelijk om de fiets naar voorkeur in 3D te visualiseren. Het gaat vooralsnog enkel om het frame.

De online configurator is voor Origine al langer een belangrijke tool. Daarmee kun je als oriënterende koper je fiets zodanig samenstellen dat hij past bij de rijstijl, de lichaamsbouw, de smaak en het budget. De afgelopen tien jaar zijn er aan de hand van de tool meer dan vier miljoen fietsen samengesteld. De configurator is nu met de tijd meegegaan en heeft een 3D-weergave gekregen.

In samenwerking met een externe partner die 3D-oplossingen aanbiedt voor high-end merken werkten de informatici van Origine de voorbije zes maanden aan de vernieuwing. Tijdens de configuratie kun je de fiets nu vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Hiervoor klik je rechtsonder in de foto van de fiets het 3D-icoon aan, waarna je de fiets in alle denkbare richtingen kunt roteren (zie de foto hieronder voor verdere uitleg). Deze nieuwe optie maakt het nog beter mogelijk om te beoordelen of de gekozen kleur wel de juiste is. De 3D-configurator houdt ook rekening met licht en schaduw.

Enkel frame

Momenteel wordt in de 3D-versie enkel het frame getoond, de implementatie van alle fietsonderdelen in de 3D-configurator neemt nog enkele maanden in beslag. Daar is het nu wachten op.