Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Colnago G3X onderweg naar België

Ook Colnago mengt zich in het populaire gravelsegment. De Italianen hebben eerder hun G3X aangekondigd en deze gloednieuwe fiets is nu snel leverbaar, zo laten de Italianen weten.

Colnago heeft ruime ervaring in de cyclocross. In dat segment boden de Italianen met de Prestige een topmodel aan. De kennis die opgedaan is bij de ontwikkeling van dat frame, heeft men nu gebruikt om de G3X te ontwerpen.

De geometrie is geoptimaliseerd, onder meer voor het gebruik van bredere banden. De vork laat voldoende ruimte voor banden van 42 millimeter. Ook de afvoer van modder en slijk gaat moeiteloos door die extra ruimte, zo stelt het merk. Een andere optimalisatie is de aanpassing van de stuurhoek. Die is minder steil, waardoor fietsers meer stabiliteit ervaren bij hogere snelheden.

De G3X heeft diverse eigenschappen die je bij een typische gravelbike mag verwachten. Denk onder andere aan de chainstay beschermer en de rubberen beschermkap ter hoogte van het bottom bracket. De beschermkap kan eraf genomen worden. Op die manier ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld een derde bidonhouder.

Voldoende remkracht

Colnago heeft gekozen voor hydraulische schijfremmen met zowel voor als achter remschijven van 160 millimeter. De Italianen stellen dat je daarmee voldoende remkracht hebt, ook als je gravelbike is beladen met tassen en andere spullen.

Gerelateerde artikels