Deel dit artikel:

Classified breidt uit met drie carbon wielsets

Classified heeft drie nieuwe carbon wielsets aan zijn gamma toegevoegd. Waar de R36 en R50 bedoeld zijn voor gebruik op de weg, is de G42 er voor gravelaars. Tijdens Velofollies waren de nieuwe wielen te zien.

Bij Classified duidt de ‘R’ in de serienaam op road, ‘G’ verwijst naar gravel. In het assortiment voor weggebruik zijn er twee nieuwe sets: de R36 en R50. In het geval van de R36 spreekt Classified van een stijve, lichte en wendbare wielset. Deze is bedoeld voor het klimwerk en de ruwere wegen en ritten over kasseien. Het bredere velgprofiel moet het comfort helpen verhogen.

Aerodynamisch

De R50 is een allrounder die zich focust op met name aerodynamica en stabiliteit. Ook bij stevige zijwind blijf je stabiel, verzekert Classified. De R50 volgt de trend naar bredere banden en is aerodynamisch geoptimaliseerd en het snelst met 30 millimeter banden. Volgens Classified hebben tests in de windtunnel van GST in Zuid-Duitsland aangetoond dat de R50 (1.415 gram) qua aerodynamica kan wedijveren met de wielsets van andere grote merken.

Voor alle gravelritten

De G42 is een allrounder waarmee je on- en offroad kunt. Je gebruikt deze set voor alle denkbare gravelritten, van bikepackingavonturen op ruw terrein tot snelle, competitieve gravelraces. De wielset weegt in totaal 1.350 gram. Dankzij het asymmetrische velgprofiel is de spaakspanning gelijkmatiger dan bij symmetrische velgen, wat resulteert in een stijver wiel.

Met de hand gespaakt

De R36, R50 en G42 zijn met de hand gespaakt in Nederland om de precisie en betrouwbaarheid te garanderen. Er is keuze uit glanzend zwarte en witte decals. Het zwart geeft de set een strak karakter, het wit verhoogt de zichtbaarheid. De R36, R50 en G42 kosten alle 1.500 euro.