Deel dit artikel:

Chapter2 brengt nieuw aeromodel uit

Voor mocht er nog een inleiding nodig zijn, Chapter2 is een in Nieuw-Zeeland gevestigde framefabrikant die een aantal weg- en gravelfietsen in zijn gamma heeft. Het merk was in een vorige gedaante al op en top bezig met aerodynamica als fabrikant van wind- en surfzeilen. Nadien werd de business verlegd naar fietsen, vanwaaruit Chapter2 ontstond.

Het voorgaande aeromodel van Chapter2 was de Rere, wat ‘stroom’ betekent in het Maori, en die nu een opvolger krijgt. Chapter2 blijft in het thema en geeft de naam KOKO aan zijn nieuwe fiets. Koko, wat zoveel betekent als vliegen of zweven, is een toepasselijke naam voor de fiets.

Oog voor aero en comfort

Afgaand op het uitzicht neemt de Koko nogal wat over van zijn voorganger. Toch zijn er nieuwigheden zat, zoals de Kammtail buisvormen die voor nog minder luchtweerstand zorgen en een verstelbare zadelpenklem, die op twee manieren te monteren valt en in zijn ‘flexibele’ stand het comfort met 8,5% zou kunnen verbeteren. Chapter2 is zelfverzekerd om met de KOKO de snelste fiets met oog voor comfort op de markt te brengen.

De onderbuis is zo gevormd dat de lucht die langs het voorwiel naar de onderbuis stroomt zorgvuldig wordt gecontroleerd door de Kammtail om de luchtweerstand te verminderen. Tussen de achtervork passen banden tot 32 mm breed, maar toch blijft die strak genoeg om een feilloze luchtstroom te garanderen. De MANA-cockpit is zowel aerodynamisch als ergonomisch en helpt mee aan de strakke look.

als dat voor een aeromodel hoort, is luchtweerstand het voornaamste waarnaar gekeken werd bij de productie van de Chapter2 KOKO. Het kader is dan ook een verzameling geworden van aerodynamische kenmerken die je geen overbodige energie laten verliezen in een gevecht met de wind. Net zoals de naam dus zegt: deze fiets moet ervoor zorgen dat je gaat vliegen.

Gerelateerde artikels