Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Castelli presenteert Maglia Rosa 2018

Tot voor een paar jaar geleden was een leiderstrui een leiderstrui. Tegenwoordig wordt er van de onthulling van de verschillende leiderstruien in een wielerronde een heuse happening gemaakt.

Bij de Giro d’Italia onthullen ze hun truien met verve. Nu is dat dit jaar niet verwonderlijk, want het iconische merk Castelli mag na een onderbreking van 26 jaar weer de leverancier zijn van die leiderstruien. En iconische merken, die bouwen voort op hun iconische verleden. De Castelli-truien uit het verleden werden gedragen door mannen als Giovanni Battaglin (winnaar van de Giro in 1981) tot Miguel Indurain (1992), en daartussen door Saronni, Hinault, Moser en Gianni Bugno. Onder anderen.

Castelli maakt er dan ook een prestigekwestie van om de nieuwe truien nog wat extra glamour en bijzondere details mee te geven. De rits heeft bijvoorbeeld een lipje in de vorm van de Giro-eindwinst-bokaal, en in de zoom is het klassement vermeld waarvoor de betreffende trui dient (bv. ‘Classifica Generale’) en op de mouwtjes staan reliëflogo’s van de Giro d’Italia. In dit filmpje komen die details nog eens voorbij.

Naast de roze trui levert Castelli ook de blauwe trui voor de beste klimmer, de paarse trui voor het puntenklassement en de witte trui voor de beste jongere in de Giro.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be