Deel dit artikel:

Canyon stelt de nieuwe Aeroad voor

Canyon heeft haar vernieuwde Aeroad gereed. Het voornaamste is dat er aanpassingen zijn doorgevoerd om de eerder opgedoken problemen met het stuur te voorkomen. Daarnaast zijn er andere kleuren en is de fiets van Duitse afkomst met nieuwe Shimano 12-speed-groepen beschikbaar. Vanaf vandaag is de fiets exclusief online te verkrijgen via www.canyon.com.

De 2022-uitvoering van de Aeroad-serie is gebaseerd op het bestaande Aeroad-frame, hetzelfde ontwerp dat sinds de lancering in 2020 al heel wat profsuccessen boekte. Canyon spreekt van haar ‘meest geavanceerde aero fietsontwikkeling ooit’. De Aeroad was – en is – het resultaat van vier jaar testen, vele computersimulaties en nauwgezette windtunneltesten. Daarbij werd samengewerkt met de aerodynamica-experts van Swiss Side.

Canyon stelt dat de 2022-versie van de Aeroad niet alleen voor de profs ontwikkeld is, maar voor iedereen. Philipp Hardt, productmanager van de nieuwe fiets: “We willen het allround prestatie-DNA van de Aeroad beschikbaar maken voor zo veel mogelijk rijders, Dit hebben we gedaan door een breed scala aan opties te leveren die zijn opgebouwd rond drie frameplatforms: de Aeroad CFR op profniveau, de CF SLX op liefhebbersniveau en de meer betaalbare CF SL.”

Alle fietsen zijn voorzien van hoge DT Swiss aero-wielen. De voorwielhoogten zijn aangepast aan de zeven framematen die beschikbaar zijn voor rijders tussen de 158 en ruim 200 centimeter. De modellen vanaf SLX-level zijn standaard uitgerust met vermogensmeters, waarmee gebruikers zeer nauwkeurig kunnen trainen. “Kortom, er is er een perfecte Aeroad voor iedereen”, stelt Hardt.

De Aeroad CFR, de CF SLX en de CF SL zijn verkrijgbaar met wisselende onderdelen en afmontage. Canyon heeft tevens de nieuwe Shimano 12-speed-groepen als afmontage-optie meegenomen. De Aeroad-fietsen hebben versterkte cockpits en een nieuwe zadelpen sleeve en afdichting. Dat moet de betrouwbaarheid ten goede komen, iets wat zeker belangrijk is, gelet op de eerdere problemen die er waren. De fietsen zijn, zoals alle Canyons, enkel online te koop.

Gerelateerde artikels