Deel dit artikel:

Canyon presenteert Aeroad Alpecin-Fenix team replica

Canyon is trotse partner van team Alpecin-Fenix en uiteraard Mathieu Van der Poel. Om dat (letterlijk en figuurlijk) nog eens in de verf te zetten, lanceren de Duitsers een ‘limited edition’ replica van de Aeroad van MVDP en co. De 200 eerste snelle beslissers kunnen er eentje op de kop tikken.

Gisteren zagen we Mathieu Van der Poel nog de ‘Container Cup’ van VIER winnen en hop: vandaag bereikt ons fijn productnieuws vanuit Koblenz. Al zal het hier wel over een toevallige samenloop van omstandigheden gaan. Canyon lanceert immers vandaag een ‘limited edition’ Aeroad CF SL 8.0 Alpecin-Fenix. De fiets is een haast identieke replica van het SLX-topmodel dat de ploeg van Mathieu Van der Poel, Tim Merlier, Louis Vervaeke… gebruikt voor het klassieke werk.

Minimalistische look

De Aeroad’s van team Alpecin-Fenix hebben een minimalistische, overwegend witte laklaag met donkerblauwe accenten op de bovenbuis. Geen schreeuwerige kakafonie van kleuren zoals dat bij andere profploegen soms het geval is, maar een heel clean en puristisch design. Zoals we van Canyon gewoon zijn dus. Deze Aeroad CF SL Disc 8.0 Di2 wordt afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2-groepset met hydraulische schijfremmen en DT Swiss ARC 1400 Dicut-wielen. Canyon’s eigen H36 CF aero cockpit en S27 VCLS CF aero zadelpen maken het plaatje compleet.

Let op: het leven is aan de MVDP’s. De rappe dus. Canyon heeft slechts 200 van deze fietsen gelakt. De adviesprijs is 4999 euro.

Jouw exemplaar bestellen kan via de website van Canyon.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE