Deel dit artikel:

Canyon Ltd Speedmax Frodissimo: triatlonfiets met Frodeno’s koffie in de lak

Canyon brengt de Canyon Speedmax CF SLX in 'Jan Frodeno-stijl' uit, met een koffiekleur. In de lak zijn gemalen arabicabonen vermengd. Want de triatleet is niet alleen een liefhebber van mooie fietsen, maar ook van koffie.

We weten dat veel fietsers dol zijn op koffie, maar bij Jan Frodeno gaat dat nog wat verder. De triatlongrootheid is een ware cafeïneverslaafde. Zozeer zelfs dat hij zijn Italiaans geïnspireerde bijnaam Frodissimo, die hij aan zijn triatlonsuccessen te danken heeft, heeft gebruikt om zijn eigen koffiemerk te creëren. Koffie van het label Frodissimo is sinds de diverse successen van de Duitser uitgegroeid tot een populair product.

Frodissimo-finish

Canyon kwam op het idee om de twee verslavingen van Frodeno – koffie en sporten – te combineren in één eindproduct: een triatlonfiets. Het Duitse direct-to-consumer-merk startte het project met haar Speedmax CF SLX triatlonfiets en gaf deze een ‘Frodissimo-finish’, oftewel een laklaag waarin per fiets 7 gram fijngemalen arabicabonen zijn opgenomen.

Aero

De fiets is gebaseerd op hetzelfde carbon triatlonplatform als waar Frodeno sinds 2020 gebruik van maakt. De schijfremfiets is goed voor toonaangevende aerodynamische prestaties en beschikt over vele aero-integraties: we zien onder meer een verstelbare cockpit, kabelintegratie, opslag voor voeding en een hydratatiesysteem.

Met SRAM afgemonteerd

De fiets is afgemonteerd met een draadloze SRAM Force eTap AXS 2x 12-speed groep, compleet met een Force-crankstel van carbon, welke is voorzien van een Quarq-powermeter. Op wielvlak is gekozen voor de lichte, diepe Zipp 808 Firecrest-wielen waarop Continental Grand Prix 5000 S-banden (tubeless) zijn gelegd (voor 25 millimeter, achter 28 millimeter). De Canyon Pro Arm-pads moeten extra comfort geven.

Exclusief

Van de Speedmax CF SLX Frodissimo worden slechts honderd complete fietsen door Canyon aangeboden in een van de vier standaardmaten (S-XL). De prijs: 9.999 euro. Daar krijg je nog wel wat extra’s voor die passen bij de fiets: een Frodissimo-espressokopje, premium bonen en een ‘speciale verrassing’, zo stelt Canyon enigszins mysterieus. Je kunt de fiets online bestellen.

Gerelateerde artikels