Deel dit artikel:

Canyon Inflite met nieuwe specificaties en kleuren

We zitten met ons hoofd nog vooral bij de wegkoersen en olympische baanwedstrijden. Achter de schermen is de tweewielerbranche al druk doende met de productlanceringen voor het komende cross-seizoen. Canyon heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen haar Inflite-lijn.

Canyon is niet zomaar een merk in de crosswereld. De Duitse fabrikant uit Koblenz voorziet onder meer Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado van crossers. Met deze fiets werden maar liefst vier wereldkampioenschappen binnen gehengeld. Daarnaast grossierde de Inflite in fraaie World Cup-zeges. Aankomend najaar zien we de Inflite in een ietwat modieuzer jasje terug.

Kenmerkend aan de Inflite, al sinds de lancering in 2017, is de knik in de bovenbuis. Die maakt de crosser een fractie comfortabeler. Bovendien wordt het gemakkelijker om de fiets over de schouder te leggen op de looppassages, doordat er meer ruimte ontstaat. Het frame met de knik blijven we ook komende winter in de crossen zien. Nieuw daarentegen zijn de kleurstellingen en de specificaties. Als crosser kun je van voren kiezen voor een enkel blad of twee bladen. Ook is het mogelijk om een Inflite met powermeter te bemachtigen.

Inflite CF SLX 9

Het onbetwiste topmodel uit de vernieuwde reeks is de Canyon CF SLX 9 (adviesprijs: 4.299 euro). Deze mintgroen gekleurde crosser is afgemonteerd met de SRAM Force eTap AXS-groepset en voorziet eveneens in een wattagemeter. Verder wordt de fiets geleverd met een geïntegreerde Canyon H31-cockpit en carbon Reynolds AR41-wielen. Deze hebben 41 millimeter hoge velgen en banden van Schwalbe.

Inflite CF SL 8

Net daaronder gepositioneerd zit de Inflite CF SL 8 (adviesprijs: 3.499 euro). De carbon lay-up van het frame is iets anders, waardoor het frame net wat zwaarder is dan de CF SLX 9 (circa 120 gram). Op deze fiets zien we de nieuwe SRAM Rival eTap AXS-groep en tevens een powermeter. De wielset is gelijk aan zijn high-end broertje: Reynolds AR41.

Inflite CF SL 6

Instapper is de CF SL 6 (adviesprijs: 1.999 euro). Deze heeft hetzelfde frame als de CF SL 8. Canyon heeft het echter opgebouwd met Shimano-onderdelen uit de GRX-groep. In tegenstelling tot de twee andere fietsen gaat het schakelen niet elektronisch, maar mechanisch. Bij de wielkeuze is het oog gevallen op DT Swiss Cross LN-wielen. Net als bij de andere twee modellen heeft Canyon een set Schwalbe X-one-banden met skinwalls gelegd.

  • Ga voor meer informatie over de modellen, specificaties en kleuren naar de website van Canyon

Gerelateerde artikels