Deel dit artikel:

Canyon eert MVDP met speciale Aeroad CFR Disc

Met Mathieu van der Poel heeft Canyon een eersteklas uithangbord in haar midden. Reden voor het Duitse direct-to-consumer-merk om een speciale MVDP-uitvoering van de Aeroad CFR Disc op de markt te brengen. De kleur is ontworpen in samenwerking met MVDP zelf. Hij reed op deze fiets naar de overwinning in Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo van dit jaar.

De Aeroad CFR Disc MVDP is een eerbetoon aan de actiegerichte rijstijl van Van der Poel. Het rode custom artwork van de Aeroad CFR Disc MVDP weerspiegelt het vuur en de panache van een van ‘s werelds sterkste renners van dit moment. Van der Poel over de fiets en het custom artwork: “De Aeroad CFR is de snelste fiets waarop ik ooit heb gereden, hij is gewoonweg sensationeel in elk opzicht. Bij deze uitvoering wilde ik dat het artwork vuur en passie zou uitdrukken, hetgeen ik voel als ik in koers succes nastreef.”

Poetry in Motion

Voor een extra dosis MVDP-koersflair is de Aeroad CFR Disc MVDP voorzien van exclusieve decals die je nergens anders vindt. Er is een 3D MVDP-logo op de voorkant van de balhoofdbuis. Het frame is aangekleed met een van zijn favoriete mantra’s die zijn strakke, meedogenloze rijstijl weerspiegelt: ‘Poetry in Motion’.

MVDP-waardig

Ook qua bouw en afwerking is de Aeroad CFR MVDP Van der Poel-waardig te noemen. De Canyon-fiets heeft een aerodynamische voorzijde, met een Canyon CP0018 Aerocockpit die alle kabels volledig integreert en uit het zicht houdt. De Canyon SP0046 aero zadelpen bespaart wattage met zijn aerodynamische, geoptimaliseerde buisprofiel.

De fiets wordt geleverd met Shimano’s Dura-Ace-wielen met stijve velgen (diepte: 60 millimeter). Die zijn goed voor een prima krachtoverbrenging en aerodynamica. Deze speciale Canyon beschikt ook over Shimano’s nieuwste Dura-Ace groep (12-speed). Als het om het zadel gaat, is gekozen voor de Selle Italia Flite Carbonio Superflow MVDP Edition. Dit zadel met carbon rails is ontworpen in samenwerking met MVDP en heeft een speciaal artwork.

De fiets is enkel online te verkrijgen via www.canyon.com.