Deel dit artikel:

Cannondale breidt assortiment uit met speed pedelec

Door de snelheid en ook het gewicht van een speed-pedelec, krijgt zo’n fiets het hard te verduren. Daarom bouwde Cannondale de Tesoro Neo X Speed even robuust als een mountainbike. Ook op de andere details werd niet bespaard.

Cannondale rust zijn nieuwe speed-pedelec uit met de Bosch Performance Line Speed-aandrijving in combinatie met de zwaarste Bosch-batterij van 625 Wh. Die heeft een maximaal koppel van 85 Nm en ondersteunt jouw input tot 340% met een maximale snelheid van 45 km/u. Zoals we konden merken tijdens onze tests voor de E-Bike Gids (nu verkrijgbaar, klik HIER om hem te bestellen in de webshop), is die motor krachtig genoeg om de hoge snelheid te halen en aan te houden. Om ook langere (woonwerk)afstanden aan te kunnen, heeft Cannondale al de nodige voorzieningen in deze Tesoro Neo X Speed klaargelegd om een extra accu te kunnen aansluiten.

Uiteraard zijn de nodige verplichte extra’s eveneens voorzien, zoals een claxon, spiegel, heldere verlichting en een remlicht. Bij de afmontage is gelet op de specifieke noden van snelle elektrische fietsen en is gekozen voor grotere Magura-remschijven, zodat je altijd op tijd stilstaat. De Shimano-groep met 12 versnellingen is altijd een betrouwbare en vlot schakelende keuze. Vooraan zorgt de Suntour Raidon 34-vork (een steviger exemplaar dan hetgeen je normaal op e-bikes vindt) met 100 mm veerweg voor het nodige comfort, achteraan wordt je rug gespaard van de schokken dankzij de Cane Creek Thudbuster-zadelpen met elastomeer inzetstuk tussen de scharnierpunten. De 28”-wielen krijgen 2,15” dikke, baanvaste en snelle banden.

Dat Cannondale ervaring heeft met aluminium frames is een understatement, want het Amerikaanse merk heeft al decennia een ijzersterke reputatie op dat vlak. Het C1-frame ziet er dan ook strak uit en is even robuust ontworpen als een mountainbike, zodat het lang meegaat. De Cannondale Tesoro Neo X Speed kost 6.199 euro.

Lees alles over elk type van elektrische fietsen in de E-Bike Gids 2021, nu in de winkel of online te bestellen via onze webshop!