Deel dit artikel:

CADEX breidt collectie uit met racestuur

CADEX had al wielen, zadels en banden. Sinds vandaag heeft het indirect aan Giant gelieerde merk ook een racestuur in de collectie. Het CADEX Race-stuur weegt 160 gram (420 millimeter stuurbreedte) en is uit één geheel carbon gemaakt. De noviteit is vanaf september te verkrijgen.

Het CADEX Race-stuur is geproduceerd met behulp van een zogenaamde ‘one-piece’ productietechniek. Het carbon stuur is uit één geheel gemaakt. Dit voorkomt overtollige grammen en vermijdt ongewenste flex als gevolg van verbindingen tussen de afzonderlijke carbondelen bij ‘gewone’ sturen van carbon. CADEX claimt zo een lichter en stijver stuur te hebben gemaakt.

De ontwikkelaars van CADEX hebben tevens extra gelet op de ergonomie van het Race-stuur. De bovenzijde heeft een licht gebogen ontwerp. Dat wordt gecombineerd met een afgeplatte achterzijde. Deze vorm biedt fietsers meer mogelijkheden voor uiteenlopende posities van de handen en vingers. Tegelijkertijd verminderen de trillingen en is er zodoende meer comfort.

De ellipsvormige stuurbeugel heeft een reach van 68 millimeter (380 millimeter stuur) of 72 millimeter (400, 420 en 440 millimeter sturen). Deze afmeting maakt het mogelijk om de handen snel te wisselen tussen de handposities op het stuur of boven op de remgrepen. De 120 millimeter (380 millimeter stuur) of 125 millimeter drop (400, 420 en 440 millimeter sturen) zorgt ervoor dat de fietser zijn handen snel kan verzetten naar de stuurbeugel.

Het stuur is vanaf september verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 399,95 euro.