Deel dit artikel:

Budgetvriendelijk gravelen met de Isaac Hadron Xplore

Isaac had al de carbon Torus Xplore gravelbike in het gamma, maar met een adviesprijs van 2.799 euro voor de goedkoopste versie zit die voor flink wat fietsers toch een stukje boven het budget. Met de introductie van de aluminium Hadron Xplore fiets Isaac het gat onderin zijn gravelgamma dicht.

WYSIWIG

Verwacht geen rakettechnologie van de nieuwe Isaac Hadron Xplore want dit is een onvervalste What You See Is What You Get-fiets. Het frame is van 7005 aluminium gemaakt en in het vooronder zit een carbon vork met aluminium vorkpijp. De kabels lopen door het frame, maar de olieleiding naar de achterrem en de kabel naar de achterderailleur worden vanaf het bracket gewoon onder de liggende achtervork geleid. In de bovenbuis zit een fraaie welving, het frame is 1x en 2x compatibel en er kunnen zowel mechanische als elektronische groepen op gemonteerd worden. De ronde zadelpen heeft een diameter van 27,2 mm, onderin het balhoofd draait een 1,5” lager en bovenaan een exemplaar van 1 1/8”. De Hadron Xplore komt in vijf maten: 50, 53, 55, 57 en 59 cm. Alle Hadron Xplores staan op de nieuwe G1800 wielen die DT Swiss specifiek voor gravelgebruik ontwikkelde.

Voor 2.199 euro heb je een Hadron Xplore met Sram Rival 1x aandrijving of met Shimano 105 2×11. De duurste Hadron Xplore is de versie met Shimano Ultegra Di2 elektronische derailleurs. Op de website van Isaac vind je alle standaard modellen van de Hadron Xplore en op de pagina ‘Configureer’ kan je naar hartenlust je fiets upgraden met bijvoorbeeld carbon wielen van Fore. De test van de carbon Isaac Torus Xplore lees je hier.

Een gravelbike laat alle opties open: om de plas heen … of dwars er doorheen!