Deel dit artikel:

Bryton Rider S800 is groot, licht en verstaat je

Na de S500 komt Bryton met een tweede en groter toestel in de nieuwe S-serie. De Rider S800 pronkt met een groot kleurenscherm, batterijduur van 36 uur, handige groepsberichten en spraakherkenning.

De Rider S800 is Brytons nieuwste paradepaardje, onder meer dankzij het 3,4 inch grote kleuren- en aanraakscherm. Dat is niet alleen scherp en contrastrijk maar maakt bovendien gebruik van de Memory in Pixel-technologie. Die vernieuwt alleen de pixels die moeten worden vernieuwd, waardoor de batterij langer meegaat. Bryton claimt namelijk een batterijduur van 36 uur. Dankzij de interne reflectielaag krijg je geen schermschaduw, zodat je altijd een klare kijk houdt op de computer. Hoe feller het zonlicht, hoe feller het scherm oplicht, wat handig is voor een outdoorproduct als dit. Doordat de rand rond het scherm dun kon worden gehouden blijft de algemene omvang van de S800 binnen de perken. Het toestel is 105 mm lang, 58 mm breed en 14,2 mm dik, met een gewicht van 106 gram. Dat zijn cijfers die het heel goed doen in vergelijking met de concurrentie in het segment van de performante fietscomputers met vergelijkbaar groot scherm.

Door de aanwezigheid van de Google-spraakzoekfunctie moet je niet beginnen typen op de kleine toetsen op het scherm, maar kan je adressen of POI’s zoeken door ze gewoon in te spreken. Je kan kiezen uit meer dan 100 talen. Met Bryton Live Track genereer je eenvoudig een link om je voortgang te delen met vrienden of familie.

Het aanschaffen van de S800 in groep kan interessant zijn voor teams of clubs, want dit toestel heeft de nieuwe functies Group Chat & Ride. In de Bryton Active-app kies je een route, nodig je vrienden uit in je groep en krijgen alle groepsleden dan live updates, waarbij je ze allemaal op je toestel kan zien rijden. Zo verlies je niet het contact met de groep als er iemand even uit het zicht is verdwenen. Je kan aanmoedigingen of statusupdates naar je vrienden sturen door spraakinvoer te gebruiken. Met die snelle spraak-naar-tekstberichten creëer je gemakkelijk een leuke dynamiek in je groep. Een groepsrit maak je aan door op één knop te drukken in de app.

Navigatie blijft natuurlijk een van de voornaamste functies op een fiets-gps. Bryton heeft de regionale OSM-kaarten vooraf geïnstalleerd en die laten routebegeleiding en afslag-voor-afslag-instructies mogelijk. Daarnaast kan je automatisch een route laten bepalen, POI’s (interessante plekken) op je scherm toveren, opgeslagen routes omgekeerd rijden, herberekenen en meer. Met de hulp van de app kan je routes plannen of opladen, specifieke POI-info aan je rit toevoegen en meer. Wil je je laten verrassen, kies dan voor Explore. Daarbij selecteer je hoe ver je wil rijden en de Rider S800 genereert een drietal routes vanaf je huidige locatie.

Leuk voor klimmers of voor fietsers die willen weten wanneer ze eindelijk van die verdomde beklimming af zijn: Klimuitdaging. Wanneer je een beklimming nadert, schakelt de Rider S800 over naar de klimsectie-pagina, die een overzicht geeft van de klimsegmenten van een route. Het Challenge-scherm heeft ook een grafische samenvatting met meerdere beklimmingen, levendig gekleurde klimsegmenten, afstand, hoogte & stijging, en start-en eindpunten.

De S800 is niet alleen een gps, maar ook een trainingstoestel. Bryton ondersteunt TrainingPeaks, je kan je trainingsintensiteit in realtime aanpassen, er is een nieuwe weerstandstrainingsmodus en functies voor trainingsnotities (om notities toe te voegen vanuit de Bryton Active-app of TrainingPeaks). De trainingspagina’s kregen een levendige grafische weergave zodat je het overzicht behoudt. Naast trainingen die aan je kalender zijn toegevoegd en na synchronisatie op de Rider S800 verschijnen, kunnen trainingen van websites van derden ook worden opgeslagen in “Mijn trainingen” en direct vanuit de Bryton Active-app worden bewerkt. In de Cycling Dynamics zie je jouw rechts-/links-balans, vermogensfase, wanneer je zit of staat op de pedalen en meer. Om alle functionaliteiten te hebben, moet je wel compatibele pedalen met vermogensmeting hebben. Verder is het toestel te verbinden met een achteruitkijkradar en met een Smart-trainer.

De Bryton Rider S800 wordt in eerste instantie uitgebracht met twee verschillende pakketten, beginnend bij 399,95 euro voor de basisbundel “E” (apparaat, beschermhoes, schermbeschermer, sportbevestiging en veiligheidskoord) en 479,95 euro voor de sensor “T”-bundel, die ook 3 BLE/ANT+ sensoren bevat (apparaat, beschermhoes, schermbeschermer, sportbevestiging, veiligheidskoordje, evenals snelheids-, cadans- en hartslagsensoren).

Gerelateerde artikels