Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Britse wielerclub schenkt fiets aan 89-jarige

Bejaarde dame krijgt fiets cadeau na diefstal.

Een Britse wielerclub heeft zich van de beste kant laten zien. De wielertoeristen uit het graafschap Hertfordshire hebben een vouwfiets geschonken aan een 89-jarige dame, wier fiets afgelopen maand werd gestolen bij een supermarkt. “Ik mag hem gebruiken zolang als ik wil”, jubelt Mary Hampton tegenover de BBC.

De dame fietst al sinds haar vijfde. De laatste jaren rijdt ze gemiddeld twee keer per week naar de vijf kilometer verderop gelegen supermarkt. Daar haalt ze haar boodschappen. Afgelopen maand vergat ze haar fiets op slot te zetten. “Heel stom van me. Voor zover ik weet heb ik de fiets daarvoor altijd vast gezet”, zegt ze. “Het was een hele oude fiets die ik al tientallen jaren had. Ik had nooit gedacht dat iemand deze zou willen stelen.”

De sportieve fietsers van Berkhamsted Cycling Club hoorden het verhaal aan en kwamen in actie. Zij regelden een vouwfiets. Andere weldoeners doneerden geld, zodat Hampton een boodschappenmand en een slot kon kopen. “Ik heb nu een stevig slot. Zo’n grote heb ik nog nooit gezien.”