Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brits talentje wil België laten zien wat hij waard is, maar plonst dan hard in de sloot

Droom van Sam Henning krijgt een heel nare wending.

Voet aan de grond krijgen in wielerland België. Dat wil haast iedere Brit met ambitie in de wielersport. Sam Henning trok naar ons land om hier zijn kwaliteiten als junior te laten zien, maar op het moment suprême kreeg Hennings droom plots een heel nare wending.

Het tijdrittalent van het HMT with JLT Condor Cycling Team reed de 6 kilometer lange tijdrit van de 34ste Keizer den Juniores in Wulpen bij Koksijde. Bij een bocht ging het faliekant mis. De Engelsman schatte hem verkeerd in en plonsde in de gracht. Vanuit de ploegleiderswagen is de duik goed te zien, maar met de on-board camera wordt de onfortuinlijke val in de sloot net nog wat intenser beleefd.

De jonge renner klauterde uiteindelijk uit de sloot, borstelde een paar kaar met zijn hand over het pak om het ergste vuil eraf te krijgen, voelde aan zijn lichaam en besloot toen weer verder te rijden. Een scherpe klassering, iets waarop hij vurig hoopte, kon hij uiteraard op zijn natte buik schrijven. De beelden die op internet door velen worden bekeken, zullen hem voorlopig nog wel achtervolgen…

Gerelateerde artikels