Deel dit artikel:

Brit (77) rijdt Giro d’Italia

Mick Ives wacht een loodzware beproeving

Een grote wielerronde als de Giro d’Italia is voor veel profwielrenners een loodzware beproeving. Laat staan voor amateurs. Een Engelsman gaat de uitdaging aan en rijdt het volledige parcours, van de start in Sardinië tot de finish in Milaan. Wat het extra bijzonder maakt: de avontuurlijke sportfietser is 77 jaar oud.

“De Ronde van Italië rijden is voor iedereen hard bikkelen, op welk niveau je ook fietst. Voor mij wordt het in ieder geval de grootste uitdaging die ik ben aangegaan in de zestig jaar dat ik nu competitief fiets”, zegt Mick Ives, die met zijn rit door Italië geld inzamelt voor een kinderhospice.

De man uit het Engelse Coventry rijdt op een Colnago C60. Die heeft Ernesto Colnago persoonlijk aan hem overhandigd. De racefiets heeft een speciaal design.

Ives is geen onbekende in het wielerwereldje. Hij nam eerder bij de masters met succes deel aan kampioenschappen en won maar liefst 62 keer een Britse titel. Op zijn erelijst staan meer dan duizend overwinningen. In 2005 reed hij zijn eerste grote ronde. Dat jaar trok hij daags voor de profs over het parcours van de Tour de France. (foto: website wielerclub Mick Ives)