Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bizar: Rus fietst door kuil, valt en wordt beboet omdat hij weg beschadigd achterlaat

Raar maar waar: een fietser uit Rusland die gewond raakte nadat hij door een gat in de weg was gefietst, heeft een boete gekregen. Waarom? Hij zou het wegdek beschadigd hebben achtergelaten…

De onfortuinlijke fietser viel in november vorig jaar van zijn fiets. Dat gebeurde in Penza, op een paar honderd kilometer ten zuidoosten van Moskou. Andrei Chikin, de fietser, zag het gat niet, omdat het bedekt was met een laagje sneeuw. De valpartij veroorzaakte nogal wat schade aan z’n fiets.

Omdat het behoorlijk koud was besloot de Rus om niet al te lang te wachten. Met een paar getuigen maakte hij verslag van de gebeurtenis. Daar ging hij later mee naar de lokale overheid om zijn verhaal te doen.

In plaats van steun kreeg hij van de politie een boete thuisgestuurd van 800 roebels (omgerekend iets meer dan 10 euro). Chikin zou de verkeersregels hebben overtreden door met zijn fiets te vertrekken en de weg beschadigd achter te laten.

Chikin ging in beroep tegen de geldboete en stelde dat hij geen gevaar had gecreëerd of het verkeer had gehinderd. Hij benadrukte tevens dat er geen wegenwerken in de buurt van de kuil plaats hadden gehad, en dat die er eigenlijk wel hadden moeten zijn. Niet hij had de weg beschadigd.

Inmiddels kreeg de Rus te horen dat hij de bon mag verscheuren ‘vanwege de nietigheid van de zaak’. Het gat in de weg zou inmiddels gerepareerd zijn, zo schrijft een lokale krant.

Gerelateerde artikels