Deel dit artikel:

Bike Adventure Weekend: bikepacking voor beginners

Tijdens het weekend van 22 en 23 oktober organiseert Bikepacking Belgium een laagdrempelige kampeertrip tussen Antwerpen en het Nederlandse Steenbergen. De tweedaagse is helemaal op maat van beginners en fietsers met een gemiddelde conditie.

Twee dagen 80 à 100 kilometer begeleid fietsen over fietspaden en grindwegen, tussendoor overnachten op een kampeervlot. Met deze formule biedt speciaalzaak Bikepacking Belgium de mogelijkheid om kennis te maken met reizen per fiets. Ook wie niet over het nodige materiaal beschikt kan mee, reisfiets of fietstassen kan je ter plaatse huren. 

Na de koffie met croissants wordt op zaterdag 22 oktober vanuit Antwerpen, deels over onverharde wegen, koers gezet naar het Nederlandse Steenbergen. Daar wordt na het stallen van de fietsen met de kano naar kampeervlotten gevaren om er in groepjes te eten en te overnachten.

Na het ontbijt gaat het op zondagochtend via rustige wegen terug naar de startplaats waar afscheid wordt genomen bij een hapje en een drankje. 

De tweedaagse wordt begeleid door Wouter en Thomas, twee ervaren fietsreizigers die indien nodig zorgen voor de gepaste ondersteuning.

Deelname kost 100 euro, de ontvangst met ontbijt, het eerste lunchpakket, de overnachting op het kampeervlot en het drankje bij aankomst zijn hierin begrepen. Slaapzak en -matje breng je zelf mee.
De eventuele huur van een fiets of fietstassen is niet inclusief de prijs. 

Het aantal deelnemers aan dit Bike Adventure Weekend is beperkt tot vijftien, inschrijven kan tot 16 oktober via deze link. Voor de huur van de fiets of een onderhoud van je eigen fiets, neem je best vooraf contact op met de organisatoren.

BIKEPACKING BELGIUM
Paradeplein 31, 2018 Antwerpen
03/2375766
info@bikepacking-belgium.be

Gerelateerde artikels