Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzondere schoolopening: Sep Vanmarcke fietst met jeugd naar school

Wielrenner opent de Maand van de Sportclub (september).

Voor kinderen van basisschool SAM in Deerlijk wordt de opening van dit schooljaar er eentje om niet snel te vergeten. Zij fietsen morgen (1 september) samen met Sep Vanmarcke naar de schoolbanken. Onderweg worden ze aangemoedigd, bevoorraad en becommentarieerd, precies zoals het er in een profkoers aan toe gaat. Met deze actie wordt de Maand van de Sportclub (september) afgetrapt.

De actiemaand past in de campagne ‘Sporters Beleven Meer’. In de hele maand organiseren Vlaamse sportclubs bijzondere activiteiten om niet-sporters ervan te overtuigen eens aan te komen. Er wordt veel gedaan om mensen naar binnen te trekken. Zo staan een initiatie glow-in-the-dark-rolstoelvoetbal, ballet in een sprookjeskasteel en handbal-met-handverzorging op de kalender. Een selectie van alle activiteiten is sinds maandag in tv-spots bij VAR-zenders te zien.

Sep Vanmarcke staat volledig achter de campagne. Hij komt daarom naar Deerlijk, samen met zijn voormalige wielerclub Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT. Met de jongeren fietst hij naar school. Eenmaal daar toont hij er zijn boek ‘Sep’. Dat schreef hij samen met de organisatie ‘Zot van Fietsen’. Met zijn eigen verhaal wil Vanmarcke jongeren motiveren te gaan sporten. Het boek bevat anekdotes en Vanmarckes visie hoe jeugd het beste begeleid kan worden richting topsport.

“Als je ervoor zorgt dat ze fietsen leuk vinden, motiveer je hen en groeien ze er vanzelf wel in. ‘Sporters Beleven Meer’ focust net daarop: de leuke dingen die je meemaakt als je sport, en niet op de prestaties of resultaten. Die volgen later wel, als de tijd rijp is en de sterren juist staan”, zegt de renner van LottoNL-Jumbo. ‘Sep’ is vanaf 1 september te koop. Na de ‘schoolkoers’ in Deerlijk zal Sport Vlaanderen het boek ook uitdelen.