Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzondere eer voor Fabian Cancellara

Drievoudig winnaar Strade Bianche krijgt grindstrook naar zich vernoemd.

Ga er vandaag maar voor zitten. Eén van de mooiste voorjaarswedstrijden (in ieder geval op papier!) wordt verreden: de Strade Bianche. De koers gaat door de heuvels van Toscane en over de befaamde witte grindwegen om vervolgens met een lastig slotstuk in het authentieke Siena te eindigen. Spektakel lijkt gegarandeerd.

Het is Fabian Cancellara die met drie overwinningen (2008, 2012 en 2016) op de erelijst van de nog jonge Strade Bianche prijkt. De Italianen vonden dat reden genoeg om de ex-renner, afgelopen jaar met pensioen gegaan, te eren. Cancellara krijgt een grindstrook naar zich vernoemd. De strook, voorheen Monte Sante Marie, gaat voortaan door het leven als Settore Fabian Cancellara. “Een grote eer, want dit is een belangrijke koers.”

Vandaag trekken de renners voor de eerste maal over de 11,5 kilometer lange strook. Om precies te zijn na 121 kilometer wedstrijd. De grindweg wordt gekenmerkt door korte maar steile klimmetjes en dalende wegen. Precies zoals het in het beeld van de Strade Bianche past.

Wie vandaag opvolger wordt van ‘Spartacus’? De Zwitser zelf heeft enkele favorieten op een lijstje geplaatst. Bovenaan staan Peter Sagan en Greg Van Avermaet. Maar volgens Cancellara mogen we ook Zdenek Stybar en Fabio Felline niet vergeten. De koers wordt zaterdag op Eurosport uitgezonden.

Gerelateerde artikels