Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzonder wielersouvenir: smartphonecover van Tour-tubes

Hoeveel supporters zijn er die na een koers een bidon, rugnummer of petje proberen te scoren van hun favoriete renner? Team Sunweb en Samsung bieden tijdens deze Ronde van Frankrijk een wel heel bijzonder souvenir: smartphonecovers van tubes waarmee Edward Theuns, Tom Dumoulin en hun collega’s in deze Tour hebben gereden.

De productie van dit unieke souvenir begint als de band van het wiel wordt gehaald door de mecanicien van Team Sunweb. Hij verstuurt deze per koerier naar Nederland. Daar verwerkt een specialist van Samsung de tube tot smartphonecover. Daarvan wordt er dus voor elke etappe maar één gemaakt. Om die unieke status te onderstrepen, graveert de Samsung-specialist niet alleen de naam van de renner van de dag in de cover, maar ook de route die hij tijdens de etappe heeft afgelegd.

Wielerfans maken kans op deze smartphonecovers. Dat gaat in samenwerking met een Nederlands televisieprogramma over de Ronde van Frankrijk (Tour du Jour). Daarin wordt na elke etappe de meest spraakmakende Team Sunweb-renner verkozen. Televisiekijkers kunnen vragen voor deze renner insturen naar de redactie. De winnaar krijgt het antwoord op de vraag uit de mond van de renner zelf (op de rustdagen) én krijgt de smartphonecover van gebruikte tubes cadeau.