Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bianchi voegt een Infinito aan het lijstje toe

Terwijl de mannen van Jumbo-Visma in Frankrijk het mooie weer maken op hun Oltre XR4 bolides, kondigt Bianchi een uitbreiding van het endurance-gamma aan met de komst van de Infinito XE.

Met de Infinito CV, Intenso, Intrepida, Impulso en Via Nirone 7 verzamelt Bianchi al een flink aantal fietsen onder het label ‘endurance’ en daar komt nu dus de Infinito XE bij. Anders dan de Infinito CV die met schijfremmen en velgremmen bestaat, zal Bianchi de Infinito XE enkel met schijfremmen aanbieden. De ‘CV’ in de modelnaam Infinito CV staat trouwens voor ‘CounterVail’, een trillingsdempende technologie die Bianchi in zijn carbon weefsels verwerkt. Die technologie tref je niet in de Infinito XE aan.

Voor granfondo’s en Vlaanderen

Bianchi omschrijft de Infinito XE als de ideale fiets voor granfondo’s en voor ritten op slecht wegdek, Vlaamse kasseien dus. De Italiaanse fietsfabrikant claimt een framgewicht van 1.100 gram terwijl de vork 420 gram aan het geheel toevoegt. Om comfortabel over slecht wegdek te kunnen fietsen bieden frame en vork ruimte voor bandjes tot 32 mm, de wielen worden met steekassen (12 x 100 mm voor en 12 x 142 mm achter) in het frame geklemd. De kabels lopen door het frame en de aluminium zadelpen wordt met een interne wig in de zitbuis geklemd. De aluminium stuurpen en de bijhorende balhoofdspacers werden zodanig ontworpen om perfect aan te sluiten bij de 1 1/8” naar 1,5” verlopende balhoofdbuis. De Bianchi Infinito XE komt in de maten 47, 50, 53, 55, 57, 59 en 61 cm.

Meer op de compleet vernieuwde website van Bianchi.

Gerelateerde artikels