Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bianchi Spirit: terugkeer van een legende

De Sprint is één van de iconische Bianchi-modellen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en die klassieker maakt nu zijn comeback in een modern jasje. En minstens even belangrijk: met een interessant prijskaartje.

Bianchi kon in het instap- en middensegment wel wat versterking gebruiken en de nieuwe Sprint lijkt dat goed begrepen te hebben. Want om er maar meteen een paar prijzen op te plakken: de tarieven variëren van 2.099 euro voor een Sprint met velgremmen en Shimano 105 aandrijving tot 4.299 euro voor de disc versie met Sram Force eTap. Daartussen zitten nog drie modellen: een Sprint met Shimano Ultegra en velgremmen voor 2.299 euro (scherp!), een Sprint Disc met Shimano 105 voor 2.599 euro en een Sprint Disc met Shimano Ultegra voor 2.999 euro.

Wat wil je nog meer?

De basis van de Sprint is een full carbon monocoque frame dat compatibel is met mechanische en elektronische derailleurs. De kabels worden binnendoor geleid, in het bracket passen pressfit lagers, de voorderailleurnok is ‘aangelast’ en de 27,2 mm ronde zadelpen wordt met een wig in de bovenbuis geklemd. De balhoofdbuis is een taps exemplaar met 1.1/8” lagers bovenaan en 1.4” lagers onderaan. In de fiets voor velgremmen passen bandjes tot 28 mm, de schijfremfiets slikt rubbers tot 32 mm. De schijfremfiets heeft trouwens flat mount nokken voor de montage van de remklauwen en 12mm steekassen voor en achter.

Maatje meer, maatje minder

Het frame van de Sprint Disc is er in zeven maten: 47, 50, 53, 55, 57, 59 en 61 cm. De Sprint voor velgremmen is in een extra klein maatje beschikbaar, 44 cm. De fiets komt in de klassieke Bianchi-kleur Celeste en in neutraal zwart. De geometrie is volgens Bianchi allround genoet om de Sprint in te zetten voor granfondo’s en wedstrijden.

Alle info over de nieuwe Sprint vind je op de website van Bianchi.