Deel dit artikel:

BH iLynx Trail in een aluminiumjasje.

Amper een paar maanden na de lancering van de BH iLynx Trail Carbon breidt BH haar gamma aan lichtgewicht e-mountainbikes verder uit met de komst van de BH iLynx Trail met een aluminiumframe. Dezelfde geometrie, ophanging en stijl, maar de aluminiumversie krijgt een toegankelijker prijs. Bijkomend word de fiets uitgerust met de vernieuwde BH 2EXMAG II Drive unit.

De nieuwe BH iLynx Trail gaat uit van een aluminiumframe dat, dankzij de toepassing van een aangepaste productietechniek, zowel op vlak van uiterlijk als dankzij het concurrerende gewicht sterk doet denken aan de carbonuitvoering. Voor dit frame wordt gebruik gemaakt van hydrogevormde aluminiumbuizen, een constructieproces waarbij vloeistof onder hoge druk wordt geplaatst.

Dankzij deze techniek kan het metaal complexe vormen krijgen die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren, maar deze methode is vooral praktisch om op elke plaats van de fiets de juiste hoeveelheid materiaal te kiezen, niet onbelangrijk met het oog op de gewichtsverhouding, stijfheid en materiaalsterkte. 

Vergelijkbaar met de carbonversie

Wat betreft de kenmerken van de nieuwe BH iLynx Trail, deelt dit model, alle sterke punten van de carbonuitvoering. Dat betekent dat het beschikt over het effectieve Split Pivot-veringssysteem met een veerweg van 150 millimeter.

Het frame is voorzien van een UDH-derailleurhanger van SRAM, een BlockLock systeem van Acros (dat belet dat je stuur tegen je bovenbuis aantikt bij een valpartij) en volledig interne kabelgeleiding. Daarnaast maakt het ook gebruik van de Super Boost-as die instaat voor een verbeterde stijfheid van het achterwiel.

Ook de geometrie is vergelijkbaar met de carbonmodellen. De compacte liggende achtervorken meten slechts 451 millimeter en er is gekozen voor een vlakke stuurhoek van 66º in combinatie met een reach van 453 millimeter.

Verbeterde motor

De nieuwe versie van de BH 2EXMAG II Drive optimaliseert de ondersteuning. De motor – met een gewicht van slechts 2,1 kilogram – is ideaal om lichte e-bikes aan te drijven. Zijn lichtheid gaat niet ten koste van zijn vermogen: hij kan een ondersteuningsniveau tot 300% leveren. Hij biedt een vermogen van 250 W en een maximumkoppel van 65 Nm. Dankzij zijn ontwerp is dit model zeer compact, wat instaat voor een verminderde Q-factor, ideaal voor een natuurlijke en efficiënte traphouding. Ook als de motor geen ondersteuning biedt, ondervind je amper extra weerstand bij het trappen.

De batterij van 540 Wh is geheel in het frame weggewerkt. Dankzij het Plug&Ride-systeem kan er zonder problemen handmatig een aanvullende Xpro-accu worden geïnstalleerd om de capaciteit tot 720 Wh te verhogen. Hiermee wordt een actieradius tot 175 kilometer bekomen.

De BH iLynx Trail is verkrijgbaar in de maten SM tot XL. Er zijn drie verschillende montage-opties met prijzen vanaf €5099.

Meer info via www.bhbikes.com

Gerelateerde artikels