Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BH houdt het logisch: na de G7 is er nu de G8

Het racegamma van de Spaanse fietsenbouwer BH laat zich gemakkelijk lezen want de Ultralight werd ontwikkeld om de klimgeiten te plezieren terwijl de G7 een allround inzetbare aeroracer moet zijn. Met de G8 Disc komt er nu een verder verfijnde aerofiets bij aan de top van het gamma.

Bestaat er van de G7 een schijfrem- en velgremversie, dan komt er van de G8 (voorlopig?) enkel een model voor schijfremmen. Qua looks liggen de G7 Disc en de G8 Disc bijzonder dicht bij mekaar en wel zo dicht dat bij de eerste aanblik van de foto’s je het idee overvalt van ‘wat is hier eigenlijk nieuw?’. Al blijkt dat meer te zijn dan je aanvankelijk vermoedde.

In de eerste plaats ruimde BH de cockpit van de fiets op zodat de G8 verlost is van de kabelspaghetti rond het stuur. Alle kabels en leidingen lopen door de cockpit en door het frame wat naast een aerodynamisch voordeel ook een heel cleane fiets oplevert. Ondanks de aero buisvormen en de volledige interne kabelgeleiding claimt BH voor de G8 Disc een framegewicht van slechts 920 gram, met dank aan de HCIM (Hollow Core Internal Molding) productietechniek. De achtertrein werd opnieuw ontworpen om de flat mount remklauwbevestiging beter in het geheel te laten passen en de ruimte in het achterframe werd opgetrokken om banden tot 28 mm breedte mogelijk te maken. De staande achtervork werd dunner, de liggende achtervork is voortaan asymmetrisch gevormd om de efficiënte van de overdracht van de trapenergie te vergroten. De Di2-batterij vindt ook bij het G8 Disc frame een plaats in de zadelpen, voor de montage van de wielen gebruikt BH 12 mm steekassen waarvan het hendel in de as wordt opgeborgen. De geometrie van de G8 Disc is nagenoeg identiek aan die van de G7 Disc.

De G8 Disc komt er in drie versies. De G8 Disc 7.5 van 8.999 euro is afgemonteerd met een Shimano Dura-Ace Di2 groep, een FSA K-Force carbon crankstel en Vision TriMax Carbon 40 wielen. De G8 Disc 7.0 combineert hetzelfde frame voor 5.999 euro met een Shimano Ultegra Di2 aandrijving en BH EVO Disc 50 wielen. De G8 Disc 6.5 kost 3.999 euro en biedt voor dat bedrag een afwerking met Shimano 105 onderdelen en een Shimano RS370 wielset. De G8 bestaat in de maten XS, SM, MD, LA en XL en wordt per model telkens in twee kleurstellingen aangeboden. Een overzicht van de zes fietsen vind je in onderstaande slider.

Alle details op de site van BH.

Gerelateerde artikels